El Cau del Jubilat

Tot i que tenim precedents que daten del 1946, el nostre naixement com a entitat autònoma va tenir lloc el 25 de febrer de 2000, en què la Direcció General de Dret i Entitats Jurídiques de la Generalitat de Catalunya va admetre la sol·licitud del Cau del Jubilat de Bombers de Barcelona en el registre d'entitats sense ànim de lucre.

Al Cau del Jubilat fem diverses activitats, totes orientades als socis. D’una banda, al local social atenem els associats, per qualsevol consulta o per intercanviar impressions o jugar a jocs de sobretaula; i, de l'altra, quan trobem una oferta cultural interessant dins la ciutat o a prop, no perdem l'oportunitat d'aprofitar-la. Periòdicament, també, organitzem estades de convivència per Catalunya, Espanya i el sud de França que ens brinden l'oportunitat de recordar temps passats.

En fi, procurem que el sentiment de companyonia que ens unia quan estàvem en actiu es mantingui, i fem costat als companys que es troben en alguna dificultat. Només ens resta fer-vos saber que estem oberts a qualsevol iniciativa o suggeriment, i que intentarem continuar treballant amb la il·lusió de sempre.

Direcció

Lleida, 30
08004 Barcelona
Tel.: 93 256 54 36 / 54 40
Horari: de dilluns a divendres, de 10.00 a 13.00 hores, excepte juliol i agost.

Consulta el web
 
 

Associació Cultural i Esportiva

Va néixer l'any 1945 amb el nom de Penya Burinot. Les primeres activitats de la Penya se centren en l'organització de la biblioteca i en la promoció de campionats esportius. A l’estiu del 1946, la darrera promoció de joves bombers van demanar permís al cap de Bombers d'aleshores, el Sr. Josep M. Jordán, per celebrar el primer aniversari de la seva incorporació al cos amb una festa al pati de la caserna central. L'èxit d’aquella festa els va animar a convertir la Penya en l'Agrupación Cultural y Deportiva del Cuerpo de Bomberos, popularment coneguda com La Cultural.

L'any 1947 van organitzar un partit de futbol entre veterans i novells, i es va iniciar un periòdic mural. Un any més tard, el personal va contribuir a l'adquisició d'una imatge del patró dels bombers, que encara es conserva. El 1949, es va confirmar l'èxit del festival d'estiu i de la campanya de Reis. I aquell mes de setembre es va publicar el primer número de la revista Alarma. Al principi del 1955 l'Alarma va créixer en volum i en el nombre de pàgines, i el contingut dels articles la van definir com una revista especialitzada en els temes d'extinció d'incendis, tot i que mantenia un to familiar.

Al llarg dels anys, entre les activitats més intenses de La Cultural, cal esmentar les esportives, que encara avui se segueixen practicant, i que l'any 2001 eren les següents:

  • Voleibol
  • Subaquàtiques
  • Golf
  • Esquí
  • Ciclisme
  • Futbol sala
  • Atletisme

Consulta el web