Dibuix cedit al Cos de Bombers de Barcelona l’any 2018 

SOK KAN 

Sok Kan Lai (Hong Kong, la Xina, 1959) és una dibuixant i pintora realista autodidacta que, aliena als corrents i tendències imperants de l’art contemporani, articula la seva obra a través de les seves vivències adquirides a la Xina, el Canadà, França i Catalunya (on resideix actualment) i de l’entorn quotidià del seu estil de vida.  

Amb una subtil i delicada minuciositat, traça bodegons d’objectes, fruites i verdures cohabitant harmoniosament amb elements contemporanis com ara envasos industrials, plàstics i coladors d’alumini; i dibuixos i aquarel·les de tonalitats grises executades en composicions on l’austeritat d’elements pictòrics i la pulcritud detallista de les imatges, plenes de gran sensibilitat i realisme quasi fotogràfic, evoquen en essència, la cultura oriental. 

El procés de treball, laboriós i disciplinat, consisteix a aplicar múltiples capes de llapis grafit amb llum natural fins a aconseguir l’equilibri absolut dels elements i l’abstracció amb l’espectador. 

Entre les exposicions en les quals ha participat destaquen les de Sala Parés, Artur Ramon i Llucià Homs de Barcelona, Anquin’s de Reus, El Carme de Vic, Saragossa i Madrid.