Consells de prevenció d’incendis domèstics, ara en format accessible per a persones amb discapacitat

26/06/2023 - 10:46

Seguretat i prevenció. Consells de prevenció i d’autoprotecció en format accessible amb lector de pantalla.

Els Bombers de Barcelona, en col·laboració amb l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, han adaptat la guia per a persones amb discapacitat amb recomanacions pràctiques sobre com prevenir els incendis domèstics i consells sobre què cal fer en cas que se'n produeixi un.

Aquest nou recurs va adreçat a persones amb problemes de mobilitat, amb ceguesa o visió disminuïda, o altres tipus de discapacitat que els impedeixen consultar un document que no estigui adaptat, però que sí que poden fer-ho amb peces dissenyades per a lectors de pantalla.

El PDF accessible està disponible aquí.

Els incendis domèstics, que són els sinistres que afecten més directament i de més a prop la ciutadania, són evitables; és per això que s’ha volgut estendre el treball continu de prevenció d’aquest tipus de sinistres i arribar també a aquest col·lectiu de persones.

Les tasques preventives dels Bombers de Barcelona tenen molt protagonisme en les seves funcions, tal com es fa palès en el treball pedagògic que fan a les escoles, en els assessoraments i formacions de prevenció impartides a diferents col·lectius, en la campanya de divulgació que han fet als mercats municipals, o en els diferents tipus de plans d’emergència que elaboren.