Escoles d'escriptura

Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès

Situada en un dels edificis històrics més importants de la vida literària de la ciutat, al carrer de la Canuda, l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès té com a objectiu l’ensenyament de l’art i l’ofici d’escriure. L’Escola d’Escriptura està orientada tant a la formació de professionals de l’escriptura i l’edició com a les persones que vulguin aprofundir en els seus coneixement del món de les lletres.

Més informació

 

Laboratori de lletres

Des d’un punt de vista creatiu, inquiet i emocional, i amb un tracte respectuós, distès i proper entre el professorat i l’alumnat, el Laboratori de lletres té una àmplia oferta de cursos com els d’escriptura creativa, narrativa, poesia, escriptura científica, llengua, revisió de textos o guió, entre d’altres.

Més informació

 

Escola Bloom

L’Escola Bloom ofereix tallers d’escriptura creativa i seminaris de literatura i de pensament. Mirant d’allunyar-se dels formats més convencionals, l’objectiu de l’escola és treballar de manera personalitzada, amb grups reduïts, i des d’una òptica participativa i activa. Es vol, així, crear un espai per discutir i compartir el coneixement.

Més informació

 

Obrador d'històries

Amb un esperit obert a tothom a qui agradi llegir i escriure, l’obrador d’històries està concebut com un espai per crear, aprendre i compartir l’escriptura entre gent de totes les edats. L’obrador proporciona tallers d’escriptura molt diversos que van des dels primers passos que cal fer com a narrador i les principals tècniques narratives fins a la literatura de viatges, el conte infantil o la literatura d’humor.

Més informació

 

Aula de Escritores

Des de 1995, aquesta escola de literatura i cinema del barri de Gràcia es dedica a formar escriptors. Molts dels alumnes que han passat per l’escola han estat guanyadors d’importants premis literaris i han aconseguit publicar en editorials de prestigi. L’aula ofereix, entre d’altres, cursos d’escriptura creativa, de guió cinematogràfic, de poesia i d’autoedició

Més informació

 

Laboratori d'escriptura

Des del Laboratori d’escriptura s’imparteixen una gran diversitat de cursos presencials i virtuals, tant en català com en castellà, que van des de la narrativa o la correcció textual i l’estil literari fins a l’escriptura terapèutica, la fotografia narrativa, la crònica periodística o el conte il·lustrat.

Més informació

 

Sala Beckett - Obrador Internacional de Dramaturgia

La Sala Beckett és una de les Fàbriques de Creació de l’Ajuntament de Barcelona i té com a funció principal la difusió i la promoció de la dramatúrgia contemporània i dels autors de teatre catalans. A la sala Beckett s’hi fan cursos d’escriptura, traducció i direcció teatral, d’il·luminació i direcció escènica i d’interpretació. L’Obrador d’estiu, a més, és un espai d’intercanvi entre autors i dramaturgs que durant una setmana intensiva realitzen cursos, tallers, lectures, espectacles i debats.

Més informació