Barcelona recorda Joan Brossa i Pepa Llopis amb una placa literària

dv., 11/06/2021 - 07:00

Barcelona recorda Joan Brossa i Pepa Llopis amb una placa literària

S'instal·la el dilluns 14 de juny a l'immoble on van viure, al número 25 del carrer de Gènova.

Joan Brossa

 

Joan Brossa (Barcelona, 1919-1998), autor i artista inclassificable, és força present a la ciutat: uns jardins a la muntanya de Montjuïc porten el seu nom, com també un espai escènic (Escenari Joan Brossa) o una fundació amb seu al carrer de la Seca on es fan exposicions, presentacions de llibres i altres activitats. Fins i tot una butaca de la Filmoteca de Catalunya el recorda. A banda, és clar, hi ha les escultures i monuments —o millor n’hauríem de dir els poemes visuals— que Brossa va deixar a diferents punts de Barcelona. Però a l’edifici on van viure ell i la seva companya, l’activista cultural Pepa Llopis —defensora i difusora de l’obra i la figura de Brossa fins a la seva mort, just ara fa deu anys—, encara no hi havia cap referència a la residència de tots dos en aquell lloc. Això canviarà el dilluns 14 de juny a les 13 h, quan es farà l’acte de descoberta d’una placa literària a l’immoble del carrer de Gènova, 25.

L’acte compta amb la col·laboració de la Fundació Joan Brossa, i hi parlaran Mercè Centellas, filla de Pepa Llopis, Vicenç Altaió, president de la Fundació, i Glòria Bordons, vicepresidenta. Per part de l’Ajuntament de Barcelona, hi intervindran Joan Subirats, tinent d’alcalde de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, M. Rosa Alarcón, regidora del Districte d’Horta-Guinardó, i Jordi Rabassa, regidor de Memòria Democràtica.

La instal·lació de la placa literària dedicada a Joan Brossa i Pepa Llopis forma part del desplegament del Mapa Literari de Barcelona, en el qual es localitzen carrers i racons que han estat habitats, freqüentats o immortalitzats per escriptors de totes les èpoques i de tots els orígens.