El Museu d'Història de Catalunya explora les relacions entre literatura i art culinari
dv., 01/10/2021 - 07:00
El Museu d'Història de Catalunya explora les relacions entre literatura i art culinari
En el seu nou club de lectura, que arrenca el 6 d'octubre amb 'El festí de Babette'.
Aquest any Barcelona és la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible i, en aquest marc, el Museu d’Història de Catalunya proposa un cicle del club de lectura que explori les relacions entre literatura i l’art culinari i el paper de l’alimentació en la societat. Des de les divisions alimentàries fruit de creences (El festí de Babette), religioses o tries personals (La vegetariana), al recorregut per les diferents formes de concepció del menjar a partir del diccionari que ens proposa Martí Sales a Aliment.
La primera cita del club serà dimecres 6 d’octubre, i hi col·laboraran la cuinera Maria Nicolau i la traductora Maria Rossich. El festí de Babette, d’Isak Dinesen, situa la història en un poblet de pescadors de la costa noruega, una petita comunitat de luterans que viu aïllada del món seguint els estrictes preceptes morals del seu pastor. Un dia, poc després de la mort del seu guia espiritual, les seves dues filles reben una carta en què un amic de la família els demana que acullin una jove francesa, Babette, que ho ha perdut tot i està sola al món, i que, per no resultar una càrrega, podria ocupar-se de les feines de la casa. A més, també podria cuinar.
El 3 de novembre el club girarà entorn de La vegetariana, de Han Kang. Hi participarà la traductora Mihwa Jo. Narra la història d’una dona, Yeonghye, que per la simple decisió de no tornar a menjar carn converteix una vida normal en un pertorbador malson. Finalment, el primer dia de desembre es parlarà d’Aliment, de Martí Sales, amb l’assistència de l’autor. És un llibre inclassificable amb vint-i-set històries sobre el menjar i l’amor.
Les tres sessions començaran a les 18 h. Inscripcions a mhcvisites.cultura@gencat.cat o al 93 225 42 44.