Conferència sobre Nabókov i la seva novel·la 'Un riure en la foscor'

dl., 22/07/2024 - 07:00

Conferència sobre Nabókov i la seva novel·la 'Un riure en la foscor'

L'organitzen la Fundació Cultural Casa de Rússia a Barcelona i la Universitat Estatal de Sant Petersburg, i la pronunciarà, en línia, l'escriptora, professora i guionista ‍Nina Shcherbak.

Enguany es commemora el 125è aniversari del naixement de Vladímir Nabókov, novel·lista, poeta, dramaturg i traductor rus i estatunidenc. Per aquest motiu, la Fundació Cultural Casa de Rússia a Barcelona i la Universitat Estatal de Sant Petersburg organitzen una conferència sobre Nabókov i especialment sobre la seva novel·la Un riure en la foscor. L’acte serà en línia, en rus i amb traducció simultània al castellà, i tindrà lloc el 25 de juliol a les 18 h. Per seguir la conferència es requereix inscripció prèvia.

La ponent serà ‍Nina Shcherbak, graduada en Màster d’Arts a Gran Bretanya, professora al Departament de Filologia Anglesa i Lingüística Cultural de la Universitat de Sant Petersburg, escriptora i guionista. És autora de programes científics de televisió, quinze monografies i llibres sobre lingüística, literatulogia, filosofia del llenguatge i literatura anglesa.

Un riure en la foscor transcorre a Alemanya dels anys 1920. L’historiador d’art Kretschmar coneix Magda, una noia de 16 anys amb un passat controvertit. Ell abandona la seva esposa i la seva filla, i marxa de casa. Al cap d’un temps, a Berlín, el protagonista descobreix que Magda s’ha mudat a un altre apartament. La troba i intenta disparar-li.

Més informació i inscripcions, en aquest enllaç.