Praga convoca una residència per a escriptors i traductors

dt., 23/07/2024 - 07:00

Praga convoca una residència per a escriptors i traductors

Les sol·licituds es poden presentar fins al 20 d'agost.

Praga Ciutat de la Literatura UNESCO anuncia l’obertura de la convocatòria per al Programa de Residència per a Escriptors i Traductors Estrangers 2025. Aquesta iniciativa està dirigida a escriptors i traductors que desitgin treballar en els seus projectes literaris mentre gaudeixen de l’ambient cultural de Praga.

El programa ofereix vuit residències de dos mesos, a realitzar-se entre febrer i novembre del 2025. Els seleccionats tindran l’oportunitat d’endinsar-se en la vida literària local, participar en lectures, trobades amb estudiants i altres activitats culturals. Hauran de treballar en els seus escrits durant l’estada i proporcionar un text inspirat en la seva experiència a la Biblioteca Municipal de Praga. Cal tenir uns coneixements bàsics d’anglès i com a mínim una obra publicada o dos drames radiofònics emesos o publicats, o una obra de teatre que s’hagi portat a escena o publicada, o almenys una obra traduïda d’un autor txec.

Les sol·licituds es poden presentar fins al 20 d’agost de 2024 a través del formulari en línia. Els resultats es comunicaran abans del 31 d’octubre de 2024. Els participants rebran, per part de l’organització, allotjament, despeses de viatge cobertes i una beca mensual de 15.000 CZK (uns 595 €).

Per a més informació, contacteu a prague@cityofliterature.cz o entreu aquí.