Casa de Rússia parla del transcendentalisme i la poesia americana

dc., 29/03/2023 - 07:00

Casa de Rússia parla del transcendentalisme i la poesia americana

La conferència, en línia, tindrà lloc el 6 d'abril a les 18 h a càrrec de la professora, escriptora i guionista Nina Shcherbak.

La primera tindrà lloc el 6 d'abril a les 18 h a càrrec de la professora, escriptora i guionista Nina Shcherbak.

Des de mitjans dels anys 30 del segle XIX, el transcendentalisme -una tendència literària i filosòfica- va començar a exercir un paper important en la vida espiritual dels Estats Units i el desenvolupament de la cultura nacional. El Club Transcendental es va reunir per primera vegada el setembre de 1863 a Boston, la capital de Massachusetts. El nom del club estava associat amb la filosofia de “l’idealisme transcendental” del pensador alemany Kant. Aquest terme expressava una idea important: la llum de la veritat arriba a una persona transcendentalment, és a dir, a banda de l’experiència, per intuïció i revelació.

Casa de Rússia a Barcelona organitza una conferència per parlar sobre el transcendentalisme i la poesia americana. Serà dijous 6 d’abril a les 18 h i es farà en línia. Anirà a càrrec de Nina Shcherbak, graduada en Màster d’Arts a Gran Bretanya, professora al Departament de Filologia Anglesa i Lingüística Cultural de la Universitat de Sant Petersburg, escriptora i guionista. També és autora de programes de televisió científics, quinze monografies i llibres sobre lingüística, literatulogia, filosofia del llenguatge i literatura anglesa.

Shcherbak donarà a conèixer els principals representants del primer moviment independent en filosofia i literatura. Per connectar-se a la conferència cal inscripció prèvia. La podeu fer a través d’aquest enllaç.

L’acte forma part de la celebració del 300 aniversari de la primera universitat a Rússia.