Cracòvia obre convocatòria per a una residència

dj., 30/03/2023 - 11:02

Cracòvia obre convocatòria per a una residència

Adreçada a autors i autores emergents que tinguin com a mínim un llibre publicat i estiguin treballant en algun projecte d'escriptura.

La Ciutat de la Literatura UNESCO de Cracòvia anuncia la convocatòria 2023 per al Programa de Residència Internacional per a escriptors i traductors. La impulsa l’Oficina del Festival de Cracòvia, operador del programa Ciutat de la Literatura de la UNESCO de Cracòvia en col·laboració amb l’Institut de Cultura Villa Decius. La data límit de presentació de sol·licituds és el 23 d’abril.

El programa s’adreça a escriptors i poetes emergents que tinguin almenys un llibre publicat i que treballin actualment en un projecte d’escriptura.

S’ofereix una estada de dos mesos, de l’1 de juliol al 31 d’agost. Les persones residents s’allotjaran a la Villa Decius. A més de la beca (2500 PLN bruts/mes), l’organització cobreix els costos de transport cap a i des de Cracòvia. L’Oficina del Festival de Cracòvia garantirà als residents l’oportunitat de participar en la vida literària de la ciutat i ajudarà a desenvolupar oportunitats perquè puguin promocionar les seves obres a Polònia.

Qui hi vulgui optar ha de complir aquests requisits:

– Connexió amb qualsevol Ciutat de la Literatura UNESCO fora de Polònia.

– Almenys un llibre publicat (ficció o no ficció), un recull de poesia, guió o guió de teatre.

– Treballar un projecte literari durant la residència.

– Nivell mitjà-alt d’anglès parlat.

– Interès per la regió centreeuropea.

– Disposició per participar en la vida literària de Cracòvia, inclosos esdeveniments, reunions, entrevistes promocionals i compromisos, i festivals, si escau.

– Es demanarà als residents que escriguin un text (obra de ficció o no ficció) en què hi surti la ciutat de Cracòvia (d’un mínim de 6.000 a un màxim d’11.000 caràcters amb espais).

La documentació cal enviar-la a residencies@miastoliteratury.pl.

Més detalls de la convocatòria, en aquest enllaç.