David Walliams, pregoner de la Lectura 2024

dc., 13/03/2024 - 13:01

David Walliams, pregoner de la Lectura 2024

L’escriptor i actor serà l’autor del pregó, que tindrà lloc el dilluns 22 d’abril, a les 18 h, a El Born Centre de Cultura i Memòria.

David Walliams (Londres, 1971) combina la faceta d’actor amb la d’escriptor de novel·les per a joves. L’any 2013 va publicar el seu primer llibre juvenil, La increïble història de… Les hamburgueses de rata, que començava una llarga sèrie. Ha publicat sis novel·les, amb les quals ha guanyat el suport del públic i de la crítica, i ha esdevingut l’autor juvenil més venut del moment al Regne Unit. Walliams ha superat els 56 milions de còpies de les seves obres, que s’han traduït a més de 55 idiomes, i la premsa l’ha batejat com “el Roald Dahl del segle XXI”. El noi del milió, El papa pispa, Los peores niños del mundo, Un elefant una mica empipador i L’àvia gàngster (premi Atrapallibres 2014-2015) són algunes de les seves històries més conegudes.

L’autor britànic també ha triomfat com a humorista a les sèries Little Britain o Rock Profile i ha estat jutge del concurs televisiu Britain’s Got Talent.

David Walliams s’afegeix a la llista de pregoneres i pregoners que des del 2003 han protagonitzat aquest acte honorífic a la ciutat de Barcelona, organitzat per Biblioteques de Barcelona: Quino, José Saramago, Martí de Riquer, Emili Teixidor, Antonio Tabucchi, Alessandro Baricco, Bernardo Atxaga, José Luis Sampedro, Josep Maria Castellet, Raimon, Albert Sánchez Piñol, Donna Leon, John Banville, Claudio Magris, Yasmina Reza, Almudena Grandes, Mia Couto, Empar Moliner, Irene Vallejo, Imma Monsó i, la darrera pregonera, Gemma Ruiz Palà.