Felícia Fuster torna a la Barceloneta
dj., 27/01/2022 - 07:00
Felícia Fuster torna a la Barceloneta
Com a cloenda de l’any dedicat a l’artista, s'organitza del 27 de gener al 26 de febrer un programa d’activitats que reivindica la figura d’aquesta creadora multidisciplinar.
El passat 2021 commemoràvem el centenari del naixement de Felícia Fuster. Nascuda a Barcelona, va donar a conèixer la seva obra literària i pictòrica en plena maduresa, a les dues darreres dècades del segle XX. En paraules de la Fundació que porta el seu nom, “tota la seva obra es caracteritza per una forta personalitat i per l’afany de llibertat que va desplegar en tots els àmbits de la seva vida”. Afegeix: “L’experimentació també informa la seva obra poètica. Fuster escriu des de la introspecció existencial i amb un alt grau d’exigència basat en la investigació de la paraula. Així, en un curt període de temps, la seva obra transcorre de l’avantguardisme europeu (de Salvat-Papasseit a René Char) a assumir la tradició d’Orient, en concret la poesia japonesa moderna, de la qual també és traductora. Una experiència que fructifica en una escriptura que es pot definir de vital, d’avançada i pel seu compromís amb el món”. Entre els títols publicats esmentem Una cançó per a ningú i Trenta diàlegs inútils (1984), Aquelles cordes del vent (1987) i Sorra de temps absent (1998). Morí a la capital francesa el 2012.
Com a cloenda de l’any dedicat a l’artista, el districte de Ciutat Vella, conjuntament amb la Fundació Felicia Fuster i la Generalitat de Catalunya, organitza del 27 de gener al 26 de febrer un programa d’activitats que reivindica la figura d’aquesta creadora multidisciplinar. El programa té per nom Felícia Fuster torna a la Barceloneta, i significa la retrobada de la poeta i artista plàstica amb el seu barri, on va néixer, va passar la seva infantesa i va ser un lloc de referència que va inspirar la seva obra.
Entre les activitats previstes hi ha l’acte oficial de cloenda de l’Any Felícia Fuster, una exposició de pintures de la col·lecció de la Fundació, un concert de la cantant Sílvia Comes, o una videoinstal·lació que proposa un recorregut oníric per la vida i l’obra plàstica i poètica de Fuster.
Trobareu aquí tots els detalls del programa previst.