Les dones, protagonistes al març a les Biblioteques de Barcelona

dc., 08/03/2023 - 07:00

Les dones, protagonistes al març a les Biblioteques de Barcelona

Diferents autores visitaran els equipaments, i també hi haurà conferències i activitats musicals i familiars.

Txell Feixas, M. Àngels Cabré, Elvira Lindo i Keum Suk Gendry-Kim són algunes de les autores que aquest mes de març visitaran les Biblioteques de Barcelona. Serà un mes especialment femení, no només per les presentacions de llibres d’escriptores, sinó també pels continguts d’altres activitats previstes, com poden ser conferències, cicles temàtics, propostes per a la canalla i també algunes activitats relacionades amb la música.

És el cas, el 9 de març, d’una conferència a la Biblioteca Francesca Bonnemaison per a reflexionar sobre la interseccionalitat i la seva importància a l’hora de parlar de feminismes. Es farà a partir del llibre autobiogràfic La història de la meva vida, de Sojourner Truth. El mateix dia, però a la Biblioteca Jaume Fuster, es tractarà sobre la vida quotidiana de les dones a l’Edat Mitjana, amb Assumpta Serra i Clota, arqueòloga i doctora en Història Medieval per la UB. L’escriptora Maria Àngels Cabré parlarà de Jane Austen el dia 14 a la Biblioteca Vila de Gràcia i de la Barcelona Literària en clau femenina el dia 23 a la Biblioteca Nou Barris.

Coincidint amb el Dia Mundial de la Poesia, el 21 de març, a la Biblioteca Vapor Vell reivindicarà la poesia en veu de dona, mentre que a la Biblioteca Guinardó–Mercè Rodoreda la poeta Gemma Casamajó i Solé presentarà el seu darrer poemari, Domèstica maragda. I ja que parlem de presentacions, el 16 de març a la Biblioteca Francesca Bonnemaison Txell Feixas conversarà sobre el seu relat Aliades. Les nenes de Xatila desafien les regles del joc amb la periodista Mònica Terribas. El 29 de març Keum Suk Gendry-Kim portarà La espera a la Biblioteca Ignasi Iglésias–Can Fabra, i el dia següent Elvira Lindo presentarà el seu nou llibre, En la boca del lobo, a la Francesca Bonnemaison.

La Biblioteca Montserrat Abelló proposa per a l’11 de març un itinerari per conèixer Les Corts resseguint la vida de dones artistes dels segles XIX i XX. I el cicle “Elles canten, elles parlen” convidarà el 14 de març Joana Dark, un projecte d’Ariadna Rulló que porta cançons tradicionals cap a sons moderns i sempre des de la visió femenina.

Consulteu totes les activitats de les Biblioteques de Barcelona en aquest enllaç.