Barcelona instal·la una placa literària en record de Felícia Fuster
dj., 08/04/2021 - 07:00
Barcelona instal·la una placa literària en record de Felícia Fuster
A l'immoble on va viure la poeta, traductora i pintora des que va néixer fins que va marxar a París.
El divendres 9 d’abril a les 13 h l’immoble on va viure Felícia Fuster des que va néixer fins que va marxar a París, a la dècada dels cinquanta, lluirà una placa literària en record i homenatge de la poeta, narradora, traductora i pintora. És al número 64 del carrer de Sant Miquel. L’acte forma part del desplegament del Mapa Literari de Barcelona, però també es dona el cas que aquest 2021 és l’Any Felícia Fuster, ja que fa cent anys del naixement de la barcelonina.
La descoberta de la placa comptarà amb la presència del tinent d’alcalde de Cultura, Joan Subirats, i del regidor del Districte de Ciutat Vella, Jordi Rabassa. També hi serà Bibiana Díez, fillola de la poeta i membre de la Fundació Felícia Fuster.
L’homenatjada va néixer a Barcelona el 1921, i va donar a conèixer la seva obra literària i pictòrica en plena maduresa, a les dues darreres dècades del segle XX. En paraules de la Fundació que porta el seu nom, “tota la seva obra es caracteritza per una forta personalitat i per l’afany de llibertat que va desplegar en tots els àmbits de la seva vida”. Afegeix: “L’experimentació també informa la seva obra poètica. Fuster escriu des de la introspecció existencial i amb un alt grau d’exigència basat en la investigació de la paraula. Així, en un curt període de temps, la seva obra transcorre de l’avantguardisme europeu (de Salvat-Papasseit a René Char) a assumir la tradició d’Orient, en concret la poesia japonesa moderna, de la qual també és traductora. Una experiència que fructifica en una escriptura que es pot definir de vital, d’avançada i pel seu compromís amb el món”. Entre els títols publicats esmentem Una cançó per a ningú i Trenta diàlegs inútils (1984), Aquelles cordes del vent (1987) i Sorra de temps absent (1998). Morí a la capital francesa el 2012.
El 14 d’abril s’instal·larà una altra placa literària, en aquest cas dedicada a Jaime Gil de Biedma. En parlarem més endavant.