Taula rodona sobre els trets en comú dels autors europeus de gèneres fantàstics

dc., 02/11/2022 - 07:00

Taula rodona sobre els trets en comú dels autors europeus de gèneres fantàstics

Amb la participació, entre d'altres, de Catherine Dufour, David Mitchell, Tade Thompson, C. J. Tudor i Robert Shearman.

La collita fantàstica europea ha deixat aquest 2022 un balanç excepcional, amb grans obres com les que firmen els autors del 42 que participen en aquesta taula. Es pot parlar, però, i més enllà de l’evident diversitat, d’una veu de gènere d’àmbit europeu? Existeixen temes o preocupacions comunes?

La màgia, aquest cop de la fosca, és, per exemple, un dels puntals de la trilogia de Gareth Hanrahan El legado del hierro negro. El britànic d’origen ioruba Tade Thompson, per la seva banda, s’ha erigit com a referent en la renovació del gènere. També ha conreat aquest vessant Catherine Dufour, que la redobla a La Inmaculada Concepción per construir una ficció feminista que comença a l’úter d’una dona. La relació entre l’home i la natura centra la sèrie Buckmaster, obra de l’iconoclasta Paul Kingsnorth, mentre que el també britànic David Mitchell porta el fantàstic a un registre musical propi, imaginant una ficció al Londres del 1967 amb elements irreals a Utopia Avenue. No marxeu sense haver sentit què en diu al respecte C. J. Tudor (a la imatge), que a Las chicas de Chapel Croft converteix un petit poble amb un passat fosc en escenari d’una història plena d’elements sobrenaturals. No us perdeu tampoc la intervenció de Robert Shearman: coneixent les ficcions que formen Canciones de amor para tímidos y cínicos i Las preferidas de entre mis muertes, la seva participació pot ser igualment divertida, intel·ligent… i inquietant.

L’acte, que tindrà servei de traducció simultània de l’anglès al castellà, estarà moderat per Cristina Jurado Marcos i tindrà lloc el 4 de novembre a les 19.45 h a la Sala 1 de la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació.

Més informació, aquí.