Tercera edició del Premi Teresa Cunillé

dl., 20/03/2023 - 07:00

Tercera edició del Premi Teresa Cunillé

La convocatòria s'amplia a dues modalitats: recerca sobre la història del teatre en català, i adaptació d’un text ja existent o creació d’un text original inèdit.

La Propietat del Teatre Romea, amb la col·laboració de l’Institut del Teatre, convoca la 3a edició del Premi Teresa Cunillé. La convocatòria té caràcter biennal, i els originals es poden presentar fins al 4 de juliol de 2023.

Aquest premi sorgeix d’una iniciativa conjunta de l’actriu Teresa Cunillé i la Propietat del Teatre Romea. La seva finalitat és incentivar i donar suport al coneixement i la preservació de la història del teatre català. Té el suport del Museu de les Arts Escèniques (MAE) i Centre de Documentació de l’Institut del Teatre de Barcelona. Aquest centre posa a disposició́ dels investigadors diversos fons documentals que recullen fotografies, cartells, crítiques i altres materials sobre el tema de la convocatòria. D’altra banda, la Propietat del Teatre Romea disposa d’un fons de consulta de premsa, des de l’any 1967 fins al 1988, que es pot consultar al mateix teatre.

En aquesta tercera convocatòria el premi amplia el seu àmbit i s’ofereix en dues modalitats:

Recerca: al millor treball de recerca sobre la història del teatre en català. En aquesta convocatòria el treball pot fer referència a qualsevol aspecte del teatre català dels segles XIX i XX.

Dramatúrgia: al millor projecte d’adaptació d’un text ja existent o de creació d’un text original inèdit vinculat al rescat del patrimoni històric del teatre català.

Els treballs, redactats en català, hauran de ser originals i inèdits. S’haurà de fer constar a quina de les dues modalitats del premi opten i hauran de tenir un màxim de cent cinquanta pàgines.

El jurat farà públic el seu veredicte el dia 18 de novembre de 2023, el dia del 160è aniversari de la inauguració del Teatre Romea.

La dotació del premi és de 4.000 € per a la modalitat de recerca i 3.000 € per a la modalitat de dramatúrgia. El premiat rebrà, a més, un diploma acreditatiu.

Tota la informació, en aquest enllaç.