Un metro amb totes les parades amb nom de dona

dc., 08/03/2023 - 13:00

Un metro amb totes les parades amb nom de dona

Diferents escriptores apareixen al mapa simbòlic elaborat amb motiu del 8M.

Amb el lema “Ciutat de Dones“, Barcelona posa en marxa el 8 de Març una campanya amb diverses accions entorn del Dia Internacional de les Dones. Destaca, com expliquem en un altre article, la descoberta d’una vintena de plaques amb nom de dona a carrers i altres espais públics de la ciutat.

També hi ha accions més simbòliques. És el cas de l’elaboració d’un mapa del metro de Barcelona amb totes les parades, 153 en total, rebatejades amb el nom d’una dona. Hi ha activistes, esportistes, científiques, emprenedores, escriptores… El mapa es pot consultar al web https://ajuntament.barcelona.cat/dones/ca/ciutat-de-dones, i també se’n fa una edició en paper.

Entre les dones de l’àmbit literari que “rebategen” parades de metro hi ha Amalia Domingo Soler, Ana María Matute Ausejo, Anna Maria Martínez Sagi, Carme Karr i Alfonsetti, Carmen Balsells Segalá, Carmen Laforet Díaz, Cristina Peri Rossi, Dolors Monserdà i Vidal, Elisabeth Mulder Pierluisi, Esther Tusquets Guillén, Felícia Fuster i Viladecans, Frederica Montseny Mañé, Lola Anglada, Margarita Rivière Martí, Maria Aurèlia Capmany i Farnés, María Luz Morales Godoy, Maria-Mercè Marçal i Serra, Maruja Torres, Mercè Rodoreda i Gurguí, Montserrat Roig i Fransitorra, Nadia Ghulam, Remei Sipi Mayo, Rosa Regàs i Pagès, Roser Capdevila i Valls, Teresa Pàmies i Bertran i Caterina Albert Paradís.

Més informació, aquí.