Un món d'historietes

dt., 28/03/2023 - 07:00

Un món d'historietes

Més cultura. Comic Barcelona celebra del 31 de març al 2 d'abril l'edició número 41 amb una destacada presència d'autors i autores internacionals.

Còmic Barcelona celebra del 31 de març al 2 d'abril l'edició número 41 amb una destacada presència d'autors i autores internacionals.

Fira Barcelona Montjuïc s’omplirà de vinyetes i historietes del 31 de març al 2 d’abril, amb la 41a edició de Comic Barcelona. Qui hi vagi trobarà exposicions, taules rodones, projeccions, concerts i moltes altres activitats, en un any especialment important per la recuperació de la presència d’autores i autors internacionals. Alguns dels noms protagonistes seran Anne Simon, Aude Picault, Zerocalcare, Barbara Stok, Rosemary Valero-O’Connell, Igort, Léa Murawiec o Sammy Hakram. Teresa Valero és l’autora del cartell.

Una de les exposicions destacades serà L’arquitectura de les vinyetes, de Daniel Torres, amb el personal univers creatiu del guanyador del Gran Premi de Comic Barcelona 2022. També hi podreu veure Magues de l’humor, que reunirà una trentena de joves autores gràfiques, relacionades amb l’humor, que han publicat la seva obra a Espanya. Dibuixos i masmorres: Còmic, art i rol de David López recorrerà, a través de pàgines d’historieta, il·lustracions i concept art, la trajectòria del dibuixant.

Els expositors presents a la cita estaran distribuïts en diferents espais, entre els quals la zona Alter Comic Barcelona, per a editorials independents, la zona Fanzine, la zona Nintendo, o Artist Alley, destinat a autors de còmic amb obra publicada. L’eix central de les activitats previstes serà l’autoria i la història del mitjà a les nostres fronteres, amb la mirada posada en el lector d’ahir, avui i demà. Al Comic Vision es tractarà sobre la fertilització creuada entre la historieta i el mitjà audiovisual, i el Comic Fantasy es dedicarà a la relació de les vinyetes amb el rol i la fantasia. Tampoc hi mancarà el Comic Pro, entorn a l’activitat professional amb diferents ponències i debats relacionats amb diversos aspectes de l’autoria i l’edició de còmics, ni el Comic Kids, amb tallers de còmic, contacòmics, trobades amb autors de còmic infantil i juvenil i altres propostes per als petits de la família.

El 41 Comic Barcelona té el suport de l’Ajuntament de Barcelona, el Departament de
Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, l’Acció Cultural Espanyola (AC/E) i el Carnet Jove.

Les entrades tenen un preu entre els 8 € i els 38 €. Tota la informació de Comic Barcelona, aquí.