Una novel·la de culte de Francisco Casavella portada a l'escenari

dc., 05/07/2023 - 07:00

Una novel·la de culte de Francisco Casavella portada a l'escenari

Amb adaptació i direcció d'Iván Morales, un tast de 'Los juegos feroces (el día del Watusi, vol. 1)' arribarà al Paral·lel 62 els dies 14 i 15 de juliol.

El proper 15 d’octubre l’escriptor Francisco Casavella hauria fet 60 anys. El barceloní va morir el 2008, deixant títols com El triunfo (1990), El secreto de las fiestas (1997), i, especialment, la trilogia El día del Watusi (2002-2003), considerada una novel·la de culte sobre la Barcelona del segle XX. Al Grec Festival Barcelona es podrà veure un work in progress de l’adaptació per a l’escenari del primer volum d’aquesta trilogia, adaptació a càrrec d’Iván Morales, també director del muntatge. Serà els dies 14 i 15 de juliol a la sala Paral·lel 62 amb les interpretacions d’Enric Auquer, Àlex Monner, Xavi Sáez, David Climent, Raquel Ferri i Bruna Cusí. El títol de l’espectacle, Los juegos feroces (El día del Watusi, Vol. 1).

Morales defineix la novel·la de Casavella amb adjectius com ara “desequilibrada, enfebrida i apassionant”. L’obra era el retrat en tres volums de la vida de Fernando Atienza, representant d’una Barcelona que treia el cap en els còmics, la literatura o l’escena artística, però que va ser invisibilitzada en el món del teatre, el cinema o la televisió. La Barcelona que retrata aquesta novel·la va quedar sepultada sota altres relats, “d’aquí la importància de recuperar-la i completar, d’aquesta manera, el reflex que ens torna el mirall i entendre l’origen de tantes coses que vivim avui”, es pot llegir a la sinopsi d’aquesta coproducció del Grec 2023 Festival de Barcelona, Los Montoya i Cassandra Projectes Artístics.

Al Paral·lel 62 s’oferirà un primer tast del que serà la versió teatral d’El día del Watusi, que s’estrenarà pròximament. Tindrà la forma d’un semimuntat, i inclourà moments per escoltar, o fins i tot per ballar al ritme de la música que punxarà el mateix Iván Morales.

Per a més informació i entrades, cliqueu aquí.