La Festa Major del Raval se celebra el cap de setmana anterior al 16 de juliol, festivitat de la Mare de Déu del Carme, patrona de la principal parròquia del barri.

La Festa Major inclou un bon nombre d’activitats per a totes les edats i tots els gustos: música, balls, activitats infantils i competicions, gegants, diables o castellers. D’ençà del 1983 també s’hi fa una mostra d’artesans i botiguers promoguda pels comerciants del barri.

La Festa Major del Raval històricament era organitzada per diferents comissions de festes de carrer i la celebració, segons el carrer, es podia realitzar en dues dates: pels volts de la diada de la Mare de Déu del Carme o pels volts de la Mare de Déu de la Mercè. Les dues dates tenien una llarga trajectòria de celebració durant el segle xx. Ara fa prop de vint-i-cinc anys la festa va ser reunificada al voltant de la primera data i, d’aquesta manera, poder distingir la Festa Major del Raval de la de la ciutat. La festa se celebra del dijous al diumenge més propers a la diada de la Mare de Déu del Carme (16 de juliol), en més d’una vintena de carrers i places del Raval i amb més de cent cinquanta activitats organitzades per diverses entitats del barri: geganters, diables, entitats musicals, Corals i Bandes, entitats infantils, entitats culturals, entitats socials, associacions de carrers, entre altres, i amb un esquema de programació molt estable.

Trobeu més informació de la Festa Major al web de Cultura Popular

  • Continguts multimèdia
  • Motiu de celebració
  • Actes destacats
  • Elements d’interès
  • Organitzadors i més