La Festa Major del barri situat al nucli antic és la primera festa de l’any del districte de Ciutat Vella. Aquesta festa major té lloc pels volts de la festivitat de Sant Pere, al final de juny.

La festa ofereix activitats molt diverses per a totes les edats: àpats populars, balls de festa major, espectacles al carrer, tallers per a infants... sense oblidar totes les activitats de caràcter tradicional: castellers, correfocs, trobades, cercaviles i balls de gegants.

La Festa Major del Casc Antic té més de trenta anys de trajectòria –l’any 2014–, tanmateix, des de l’any 2012 viu un procés d’ordenació i actualització amb la unificació en aquesta celebració de les tres festes majors que se celebraven, des de feia anys, als barris de Sant Pere – Santa Caterina – la Ribera: la Festa Major de Sant Pere, la Festa Major de la Ribera i la Festa Major del Casc Antic. També, des d’aleshores, es potencia la Coordinadora de Festa Major que, amb cinquanta-quatre entitats associades actualment i al costat de les entitats que històricament han organitzat la festa, preparen una quantitat molt important d’activitats en diferents espais, places i carrers, centres municipals i privats i amb la instal·lació de diversos escenaris per a concerts, balls, activitats infantils, sopars i dinars populars i espectacles de tota mena. De la gran quantitat d’activitats participatives per a tots els veïns i veïnes algunes de les més tradicionals són les que configuren la singularitat de la festa.

Trobeu més informació de la Festa Major al web de Cultura Popular

  • Continguts multimèdia
  • Motiu de celebració
  • Actes destacats
  • Elements d’interès
  • Organitzadors i més