Interiorisme. La mostra està dividida de dos àmbits: "La decoració dels Güell” i “Els decoradors del Modernisme”.

La primera etapa que dibuixa és quan va ser propietat d’Eusebi Güell i la seva família i la segona, quan va passar a mans de la Diputació de Barcelona, a partir de 1945, i es va convertir en un centre de reivindicació de Gaudí i del Modernisme català, alhora que es va anar recopilant mobiliari dels principals ebenistes i decoradors de l’època.

Com a fet excepcional, la família Güell i de Sentmenat ha cedit temporalment a l’exposició dues peces emblemàtiques dissenyades per Antoni Gaudí per al Palau Güell: la chaise longue d’Isabel López i una de les cadires originals anomenades “dels gats i dels ratolins”. Així mateix, també ha cedit un bust modern de terracota, a manera d’homenatge del que seria l’arquitecte de capçalera de la família entre 1880 i 1918, fet per M. del Carmen Malet i de Travy.

 

Horaris

'Palau Güell, mirades al mobiliari' és una exposició de caràcter permanent situada a la planta de dormitoris que es podrà veure a partir del 7 de novembre i que estarà integrada dins el recorregut del palau. A les habitacions dels fills dels Güell, fins llavors tancades al públic, es podran observar els mobles originals que decoraven el palau quan hi va viure la família Güell, així com també alguns mobles modernistes propietat de la Diputació de Barcelona

Adreça:
Carrer Nou de la Rambla, 3*5
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona