L'alt comissionat per la lluita contra la pobresa infantil visita el CDIAP Ciutat Vella

18/12/2020 - 11:23 h

Ernesto Gasco, Laura Pérez i Joan Ramon Riera comparteixen a Barcelona estratègies per combatre la pobresa infantil.

L’Alt Comissionat per la Lluita contra la Pobresa Infantil, Ernesto Gasco, la tinent d’alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez i el regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera, han visitat el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) de Ciutat Vella, com un centre exemplar en l’atenció a la petita infància en situació de vulnerabilitat.

Durant la seva visita, l’Alt Comissionat ha visitat les instal·lacions del CDIAP i ha tingut l’oportunitat de conversar amb les responsables del servei sobre el Model Creixem dels CDIAPs de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) que reflecteix el compromís polític i gerencial de donar els passos necessaris per garantir una atenció precoç de màxima qualitat a la petita infància.

L’Alt Comissionat per la Lluita contra la Pobresa Infantil, Ernesto Gasco, ha assegurat que “el paper de les administracions locals com a primera línia d’atenció durant la primera infància és fonamental al nostre país, principalment en la prevenció, detecció i atenció de situacions de vulnerabilitat”. Per la seva banda, Laura Pérez, ha volgut destacar la necessitat de “situar la lluita contra la pobresa infantil com una prioritat a totes les administracions, ja que és un dels principals reptes que afrontem com a ciutat i com a societat”. Per últim, Joan Ramon Riera ha celebrat aquesta trobada com un primer pas “per combatre conjuntament les desigualtats a la  infància” i ha remarcat “el compromís de Barcelona per seguir treballant pels drets i la igualtat d’oportunitats reals dels infants, prevenint i eliminant les desigualtats econòmiques, educatives, culturals i socials”.

El de Ciutat Vella és un dels dos Centres de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç que gestiona l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, conjuntament amb el de Nou Barris. Són serveis especialitzats que atenen als infants d’entre 0 i 6 anys que tenen alteració en el desenvolupament, o que tenen risc de patir-la, i també a les seves famílies i al seu entorn. Presten un servei universal i gratuït a càrrec d’especialistes en psicologia clínica, fisioteràpia, logopèdia, treball social, neuropediatria i psicomotricitat.