El cicle d’activitats “Aprenent del passat” es podrà seguir des de casa

19/02/2021 - 12:47 h

Del 23 de febrer al 4 de març, l’Aula Ambiental de Ciutat Vella havia programat un cicle d’activitats presencials per donar a conèixer la història del districte. Ara, les activitats “De Montjuïc a la Ribera” i “Del Besòs al Gòtic” s’han adaptat i s’han transformat al format digital, per tal que les gaudiu des de la comoditat de la llar. 

La nova versió online manté la voluntat d’apropar-nos a als orígens dels recursos naturals i el seu ús a la ciutat de Barcelona, gràcies a l’expertesa de la guia Anna Marzo i als vídeos especialment produits per a l’ocasió. 

Les activitats són gratuïtes, amb inscripció prèvia. Les places són limitades.   

Activitats del cicle “Aprenent del passat”

  • De Montjuïc a la Ribera VIRTUAL

       Dimarts 23 de febrer, de 17.30 a 18.30 h

Ruta històrica virtual pel barri de la Ribera per conèixer l’origen de la pedra emprada per a la construcció

En aquesta sessió del cicle farem l’itinerari pel barri de la Ribera que teníem pensat però de forma virtual. Acompanyarem les explicacions de la guia Anna Marzo amb vídeos expressament enregistrats per a l’ocasió que ens permetran descobrir nous detalls d’aquest barri, famós arreu per la imponent basílica de Santa Maria del Mar, construÏda amb pedra de MontjuÏc entre els anys 1329 i 1383 per obrers, pescadors i gent del poble. 

Inscriviu-vos aquí

 

  • Del Besòs al Gòtic VIRTUAL

       Dimarts 2 de març, 17.30 a 18.30 h

Itinerari històric virtual pel Gòtic, centrat en l’abastiment d’aigua a la ciutat. 

Coneix la història de l’explotació i distribució d’un dels recursos que ha marcat la fesomia de la ciutat: l’aigua. 

En aquesta sessió ens acostarem, virtualment, al centre de la ciutat per identificar, de la mà d’Anna Marzo, els vestigis de les infraestructures d’abastament d’aigua. Il·lustrarem les explicacions de la guia amb vídeos dels diversos punts del centre de la ciutat que hauríem visitat si s’hagués pogut fer la ruta a peu. 

Inscriviu-vos aquí