Centres de culte i entitats de Ciutat Vella se sumen a la Nit de les Religions

15/09/2021 - 14:52 h

Els dies 18 i 19 de setembre tindrà lloc la sisena edició de la Nit de les Religions de Barcelona. La iniciativa inclou un programa d’activitats, presencials i virtuals, organitzades per 40 entres de culte i entitats de diferents conviccions que oferiran xerrades, tallers, concerts, representacions i rutes guiades, entre altres activitats.

El principal objectiu de La Nit de les Religions és fomentar un punt de trobada i de diàleg entre la ciutadania de Barcelona i les comunitats religioses i entitats de diferents conviccions.

Programa de la Nit de les Religions a Ciutat Vella

Grup Interreligiós del Raval
Ruta Guiada del Grup Interreligiós del Raval
Dissabte 18
15.35 h. Punt de trobada: Mesquita Tarek Ibn Ziad (carrer de Sant Rafael, 18), 10 minuts abans de l’inici de l’activitat.
15.45-18.00 h. Visites a la Mesquita Tarek Ibn Ziad i al Centre Filipí Tuluyán-San Benito. El fil conductor de les visites serà el paper dels centre de culte en l’ajuda emocional i social durant la pandèmia. (L’hora de finalització és aproximada. Pot variar en funció de la durada de les visites a cada comunitat).
Places disponibles: 25 persones.
Activitat amb inscripció prèvia a: https://forms.gle/9i6Qx7yMx1SWqGZs9

Fundació Migra Studium
“L’amor de Déu vers la numanitat”, concert a càrrec d’Ana Garcia (veu i guitarra) i Guillermo Bendicho (llaüt i bandúrria)
Dissabte 18 20.00-21.00 h.
Per a aquesta activitat, cal inscripció prèvia a: aliciaguidonet@migrastudium.org
ADREÇA: Església Nostra Senyora de la Victòria. Carrer d’Ataülf, 4

Parròquia de Sant Pau del Camp
Concert de la Coral Interreligiosa per la Pau d’AUDIR i de la Capella de Música de Sant Pau del Comp
Dissabte 18 de 20.00-21.00 h.
Carrer de Sant Pau, 99

Associació hindú Advaitavidya
Xerrada “L’hinduisme i l’essència del ioga”, a càrrec de Swami Satyananda Saraswati. Raga
clàssica de violí del nord de l’Índia, a càrrec de Madhuri, i meditació.
Dissabte 18 de 18.30-21.00 h.
Carrer dels Lledó, 11

Associació per a la Consciència de Krishna
Bhajans (cants devocionals), conferència i dansa odissi.
Dissabte 18 de 18.15-19.45 h.
Cal inscripció prèvia a: https://forms.gle/G3tWdjKRPPAjwi377
Plaça Reial, 12, entl. 2a

Gurudwara Gurdarshan Sahib
Taller del turbant, presentació del sikhisme i Kirtan (música tradicional)
Dissabte 18 de 19.00- 21.00 h
Carrer de l’Hospital, 97

Dojo Zen Barcelona Kannon Centre Budista
 Introducció a la meditació zen
Dissabte 18 de 19.00-21.00 h.
Cal inscripció prèvia a: info@zenkannon.org
Ronda de la Universitat, 14, 2n pis, 1a porta

Podeu consultar-ne el programa sencer de les activitats a tot Barcelona aquí. Tingueu en compte que totes les activitats tenen un aforament limitat i que algunes requereixen d’inscripció prèvia per poder assistir.

Inscripció per a l’acte inaugural aquí. Podeu seguir tota l’actualitat a les xarxes a través de #nitreligions2021.

La Nit de les Religions

La Nit de les Religions té com a objectiu principal generar i promoure un espai de trobada, de coneixement mutu i de diàleg entre la ciutadania i les comunitats i entitats religioses i de consciència de Barcelona. Seran dos dies de portes obertes i de diàleg en què participaran quaranta comunitats i entitats de diverses tradicions religioses o conviccions: cristianes de diferents denominacions, musulmanes, jueves, budistes, bahá’ís, hindús, sikhs, i també entitats no religioses, entre d’altres. Com en les edicions anteriors, serà una jornada per conèixer la pluralitat de conviccions, tradicions espirituals i confessions dels veïns i veïnes de la ciutat i interaccionar-hi. L’edició d’enguany, com ja va esdevenir la de l’any passat, s’ha adaptat a la realitat actual, marcada per un context de crisi sanitària arran de la covid-19.

A través del diàleg interreligiós, interconviccional i intercultural, la Nit de les Religions posa en relleu que la pluralitat religiosa enriqueix la identitat de Barcelona i en forma part, i busca trencar prejudicis i estereotips que són font de diverses formes de discriminació, al temps que promou els valors de la cultura de la pau.

La iniciativa rep el suport de l’Ajuntament de Barcelona i l’Obra Social La Caixa, i l’organitza l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós i Interconviccional, AUDIR, amb el lideratge del seu grup de joves.