Obres al districte durant el tercer trimestre de l’any

02/07/2024 - 11:10 h

Entre els mesos de juliol i setembre es portaran a terme diverses intervencions destinades a millorar la infraestructura i l’espai públic a diferents punts dels quatre barris.

Entre les actuacions en marxa durant aquests mesos d’estiu hi destaquen les següents:


Obres de remodelació de La Rambla

Des del 17 de juny es troba en marxa una nova fase dels treballs de remodelació de la Rambla, que es planteja en trams longitudinals i ara ha començat la renovació de la calçada i vorera del lateral Besòs, o del barri Gòtic.

La circulació de vehicles en sentit mar ha quedat tallada en tot el llarg de la via, entre Colom i Plaça Catalunya. Es permet la circulació de vehicles en sentit muntanya per la calçada del costat Raval, però només per a veïnat, busos, taxis i vehicles d’accés a hotels i de distribució urbana de mercaderies (DUM) en l’horari corresponent.

Podeu consultar tota la informació i afectacions al web de la Rambla.


Renovació de l’àrea de jocs infantil de la plaça de Vicenç Martorell

Durant aquests mesos està previst que doni inici l’obra de renovació de l’àrea de jocs infantils situada a la plaça de Vicenç Martorell, al barri del Raval. L’objectiu és transformar l’espai per fer-lo més accessible, segur i divertit.

Els treballs consistiran a crear una zona de jocs inclusiu i intergeneracional, s’inclouran zones d’estada i es milloraran els itineraris de vianants de l’espai. També s’adequaran els serveis de sanejament i d’enllumenat.

Aquesta intervenció se suma a d’altres que es troben en marxa al parc de la Barceloneta, la plaça de les Caramelles i la placeta de Martina Castells.


Obres de millora de l’accessibilitat de la plaça de Sant Felip Neri

Del 26 de juny al 31 de juliol es portaran a terme els treballs d’arranjament i millora de la pavimentació de llamborda de la plaça de Sant Felip Neri, al barri Gòtic, per tal de millorar-ne l’accessibilitat. La intervenció serà de caràcter superficial i es realitzarà per fases, garantint en tot moment el pas de vianants i l’accés als comerços i equipaments ubicats a la plaça.

Més informació d’aquesta intervenció.


Millora de la pavimentació al carrers de l’Atlàntida i de la Mediterrània

De l’1 al 5 de juliol es duran a terme treballs de pavimentació de la calçada dels carrers de l’Atlàntida i de la Mediterrània, al barri de la Barceloneta. Com a conseqüència, aquests carrers quedaran tallats al trànsit.

Més informació d’aquesta intervenció.


Obres de reurbanització del carrer de Sant Antoni Abat

Un cop finalitzada la primera fase, durant aquest trimestre es preveu iniciar la segona fase de l’actuació de millora del carrer de Sant Antoni Abat, al barri del Raval, en el tram entre el carrer de la Cendra i la plaça del Pedró. Informarem de totes les afectacions tan bon punt estiguin confirmades.

Actuacions de millora al Parc de la Ciutadella

Es realizen intervencions per tal de millorar el drenatge i la pavimentació en diferents àmbits del parc: passeig de Joaquim Renart, jardins de Josep Fontserè, passatge dels Til·lers i sector central. L’actuació es programa entre el 8 de juliol i el 8 d’octubre


Obres de reurbanització de la Via Laietana

Des del setembre de l’any passat està en marxa la segona i última fase de les obres de transformació d’aquesta via, que ha suposat el trasllat de l’àmbit d’obres al seu tram inferior, entre la plaça d’Antoni Maura i les places d’Idrissa Diallo i de Correus. Es mantenen les afectacions a la mobilitat ja implantades.

Relacionat amb aquesta intervenció, des del 27 de maig i durant sis mesos es restringirà el pas de vehicles del carrer del Consolat de Mar, entra la Via Laietana i el Pla de Palau, per tal d’executar treballs de pavimentació, serveis i millora del drenatge.

– Els primers tres mesos, es tallarà el tram entre la Via Laietana i el carrer de les Portadores. S’habilitarà el pas de vehicles en doble direcció, exclusiu per al veïnat i serveis, accedint des del pla de Palau.

– A finals d’agost, es tallarà el tram entre carrer de les Portadores i el pla de Palau. S’habilitarà el pas de vehicles en doble direcció, exclusiu per al veïnat i serveis, accedint des de la Via Laietana.

Es preveu que aquesta última fase tingui una durada de 21 mesos, finalitzant la intervenció el juny del 2025. Es pot consultar tota la informació i afectacions al web específic sobre la via Laietana del Servei d’Informació d’Obres.


Obres de transformació de la ronda de Sant Antoni

Des del mes de gener es troba en marxa el procés de remodelació de la ronda de Sant Antoni, amb una durada prevista de setze mesos. El projecte aprovat incrementa els espais per a la ciutadania i les zones de verd, amb una part de plataforma única i pacificada, que millorarà la connexió entre els barris del Raval i Sant Antoni, així com una nova àrea de joc infantil a la plaça de Pes de la Palla.

Des del mes de maig s’han iniciat els treballs d’urbanització a la plaça del Dubte, que es preveu que s’allarguin fins a finals de setembre. Aquesta intervenció suposa el tall de l’accés al carrer Riera Alta des de la plaça, desviant la circulació d’entrada al Raval a través dels carrers de Sant Gil i Nou de Dulce.

Més informació sobre aquesta intervenció.

 

Obres al clavegueram i canalitzacions soterrades

Durant els propers mesos es realitzaran les següents obres de millora i reparació del servei de clavegueram i de la canalització soterrada de serveis a diferents punts del districte:

– Obres de canalització d’aigua al carrer de Trelawny, al barri de la Barceloneta. Del 3 de maig al 3 de novembre.

– Obres de canalització d’aigua als carrers de Trafalgar i d’Ortigosa, al barri del Casc Antic. Del 8 de maig al 8 de novembre.

– Obres de canalització d’aigua als carrers del Doctor Dou i del Carme, al barri del Raval. Del 8 de maig al 8 de novembre.

– Obres de canalització del servei elèctric al carrer d’Escudellers, al barri del Gòtic. Del 17 de juny al 5 de juliol. Tall de la circulació de vehicles a la via entre les 8 i 18 h. Més informació.

– Obres de canalització del servei elèctric al carrer de Lancaster, al barri del Raval. Del 9 de juliol al 7 d’agost.

– Obres de canalització del servei elèctric al passeig Marítim de la Barceloneta – Oriol Bohigas, al barri de la Barceloneta. Del 17 de juliol al 15 d’agost.

– Obres de canalització del servei elèctric al carrer d’en Roig, al barri del Raval. Del 23 de juliol al 21 d’agost.

– Obres de canalització d’aigua als carrers d’Ortigosa i Trafalgar, al barri del Casc Antic. Del 29 de juliol al 17 d’agost.

– Obres de canalització del servei elèctric al carrer dels Salvador, al barri del Raval. Del 29 de juliol al 12 d’agost.

Obres a la resta de la ciutat

Durant aquests mesos d’estiu es portaran a terme també altres intervenciones destacades a d’altres punts de la ciutat, inclosos diferents projectes d’urbanització, renovació de xarxes de serveis com aigua i gas, i millores de la xarxa ferroviària i de metro.

Més informació de les obres d’estiu a la ciutat.