El Districte i les entitats de Ciutat Vella omplen els barris d’estiu

03/07/2020 - 12:07 h

Estiu. Del 22 de juny al 10 de setembre els carrers, places, parcs i platges de Ciutat Vella s’omplen d’activitats dels casals d’estiu per a infants i joves que organitzen les entitats del districte.

Del 22 de juny al 10 de setembre els carrers, places, parcs i platges de Ciutat Vella s’omplen d’activitats dels casals d’estiu per a infants i joves que organitzen les entitats del districte.

Per facilitar que totes les activitats previstes es puguin dur a terme amb les mesures de seguretat que es requereixen per prevenir la covid-19, aquest estiu el Districte de Ciutat Vella posa l’espai públic a disposició dels infants i joves del Raval, la Barceloneta, el Gòtic i el Casc Antic.

Un total de 48 entitats del districte podran dur a terme els seus casals i activitats d’estiu en una seixantena d’espais exteriors (carrers, places, parcs i platja). També s’ha assegurat l’esponjament dels grups d’infants aportant nous espais que passen a ampliar els locals ja previstos per les entitats, utilitzant més equipaments municipals i centres educatius del Districte.

Obertura extraordinària a l’agost

Enguany l’Ajuntament de Barcelona ha impulsat un Pla Extraordinari d’activitats d’estiu que obrirà els equipaments municipals excepcionalment a l’agost i oferirà activitats per donar resposta a les circumstàncies especials que viuran les famílies aquests mesos.

A Ciutat Vella obriran excepcionalment els centres cívics Drassanes i Barceloneta, el Casal de Barri del Raval, els casals infantils, la Ludoteca de la Placeta del Pi i les pistes esportives Drassanes, Sant Rafael i Collaso i Gil. Es realitzarà, per primer cop, el casal d’estiu Baobab, gratuït i dirigit a infants dels barris de Pla de Barris, com el Raval sud i el Gòtic sud. També s’ha impulsat, conjuntament amb Foment de Ciutat, la obertura d’un Espai Familiar per al mes d’agost al Casal de Barri Pou de la Figuera.

Nous jardins de Sant Pau del Camp

A més, aquest juliol s’estrenen els nous jardins de Sant Pau del Camp, que s’han remodelat per convertir-los en espais més amables i segurs per al veïnat del Raval.

De dilluns a divendres s’hi podran gaudir d’activitats esportives, tallers de construcció, de música, espai de lectura, jocs infantils… una programació d’activitats impulsades pel Districte de Ciutat Vella en col·laboració amb el CEM Ricart, Impulsem SCCL i Xamfrà.

Els jardins també compten amb un nou circuit pumptrack per a bicicletes i àrees per jugar a bàsquet i futbol.