Els punts InfoJove reforcen els serveis d’assessorament acadèmic i laboral

13/09/2021 - 14:34 h

Adolescència i Joventut. També donen suport en la definició de projectes d’emprenedoria i informen sobre recursos per fer una estada de voluntariat, estudis, pràctiques o feina a l’estranger.

El dispositiu Pla B és un programa d’atenció que, si bé dura tot l’any, ara pot ser clau per a joves que no hagin estat a temps d’inscriure’s en un curs o no hi hagin aconseguit plaça, o bé que s’hagin quedat a l’atur o vulguin fer un canvi de trajectòria professional.

A més d’orientació en la presa de decisions sobre els estudis i acompanyament en la recerca de feina, els serveis InfoJove també donen suport en la definició del projectes d’emprenedoria i assessoren sobre recursos per fer una estada de voluntariat, estudis, pràctiques o feina a l’estranger.

Aquest servei es realitza en qualsevol dels 11 punts InfoJove, un a cada districte llevat de Ciutat Vella, on n’hi ha dos.

  • Punt InfoJOVE Ciutat VellaEspai Jove Palau Alòs
    c. Sant Pere Més Baix, 55 Tel: 933196347
  • Punt InfoJOVE Paral·lel – Centre d’Informació i Assessorament per a Joves
    c. Sant Oleguer, 6-9 Tel: 934422939

El servei també es realitza en assessories juvenils i en 80 centre educatius. En tots aquests espais les informadores i assessores juvenils proposen alternatives a partir de la situació dels i les joves que hi acudeixen i de què volen fer.

Aquest dispositiu d’atenció està dissenyat i dut a terme pels serveis InfoJove de Barcelona. S’emmarca en el Pla de foment de l’ocupació juvenil 2020-2023, en què es recull com una de les mesures per frenar l’atur i la precarietat.