Recerca aplicada col·laborativa per dissenyar un model pilot per aplicar i desenvolupar del model d'Atenció Integral Central en les Persones en residències per a la gent gran.
Recerca aplicada col·laborativa per dissenyar un model pilot per aplicar i desenvolupar del model d'Atenció Integral Central en les Persones en residències per a la gent gran.
Estudi diagnòstic per millorar l'acció comunitària en medi obert.
Una part de l'estudi està dedicada a analitzar en profunditat com les relaciones de nois i noies adolescents amb els seus progenitors i els seus iguals configuren valors i actituds i influeixen tant en les seves conductes i pràctiques com en els diferents usos del temps.
Estudi diagnòstic per avançar en el coneixement de les distintes alternatives existents en el procés d’educació i acollida dels infants de 0 a 3 i dels seus costos, beneficis i avantatges.
L’Anuari 2009 del Tercer Sector Social de la ciutat de Barcelona és una eina útil i un estri de coneixement i anàlisi per a la millora d’aquest sector, pel seu dinamisme i perquè fomenta la participació de la ciutadania en la vida col·lectiva.
L’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona publica l’Anuari Metropolità de Barcelona 2020 dedicat a l’emergència sanitària de la covid-19 i els seus impactes socioeconòmics i ecològics. Des de l’Institut Infància i Adolescència hi contribueixen amb aquest capítol sobre els impactes en la infància i adolescència de la ciutat.
Article publicat a l'International Journal of Community Currency Research. L’article desenvolupa les característiques essencials que permeten fonamentar un sistema de pagaments complementari promogut i liderat des d’una Administració pública. S’ha centrat en explicar les possibilitats de desenvolupament d’un projecte de moneda local interpretat com una veritable aposta de valor per augmentar l’impacte econòmic dels recursos públics sense necessitat d’incrementar la despesa.
En aquest estudi s'avalua el benefici social i econòmic que ha generat la inversió en el Servei Municipal d'Assistent Personal, que possibilita la vida independent de les persones amb discapacitat. Les conclusions de l'estudi ens confirmen la idoneïtat d'aquesta línia de treball, coherent amb la Convenció Internacional de les Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, que contribueix d'una manera rendible i sostenible a construir una ciutat per a totes les persones.
Avaluacions de la qualitat objectiva dels serveis, en relació als indicadors de qualitat de vida.
Avaluacions de la qualitat objectiva dels serveis, en relació als indicadors de qualitat de vida.
Avaluacions per millorar i consolidar els serveis, a partir de les tasques del circuit.
Avaluació del programa municipal.
El pla de rescat social que incloïa un fons d’ajut d’emergència social per a infants en situació de pobresa per l’agreujament de la pobresa infantil ocasionada per la crisi econòmica es van convocar durant els anys 2015, 2016 i 2017. El informe presenta l’avaluació dels resultats de la convocatòria de l’any 2016.
L’Ajuntament de Barcelona va aprovar el desembre de 2014 un “pla de rescat social” que preveu un seguiment de la situació de vulnerabilitat a la ciutat i una avaluació del programa d’ajuts a infants en situació de pobresa per si escau ajustar-ne el disseny. En aquest document es presenta un resum dels resultats d’aquesta avaluació.
Avaluacions de l'impacte del programa sobre les famílies i infants.
Avaluacions de l'impacte del programa sobre les famílies i infants.
Barcelona és una ciutat activa en el camp de la inclusió social. Mitjançant l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, l’Ajuntament ha treballat durant més de trenta anys per la integració de les persones amb discapacitat en tots els àmbits de la vida ciutadana, i ha apostat especialment per la seva inserció laboral.
Estudi diagnòstic per disposar d’un instrument (Baròmetre) que permeti avançar en la comprensió de la configuració dels riscos socials que planen sobre la vida dels infants i adolescents.
El Baròmetre d'Infància i Famílies de Barcelona (BIFAB2014) és un projecte de l'Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració de l'Institut d'Infància i Món Urbà (CIIMU) i té per objectiu oferir coneixement sobre la situació de les famílies de la ciutat amb fills i filles menors de 16 anys.