Des de l’inici del procés dels pressupostos participatius s’han recollit prop de dues mil propostes veïnals a tota la ciutat. D’aquestes propostes, 822 compleixen els requisits de la convocatòria, és a dir, són projectes d’inversió, sense despesa corrent associada, no estan en execució actualment, són de competència municipal i respecten els límits econòmics, entre d’altres.
Entre les propostes de la ciutadania destaquen les que responen a la millora de l’entorn i l’espai urbà, amb la pacificació de carrers (170 propostes) i l’actuació sobre el verd (107 propostes) com a categories destacades. Pel que fa a l’àmbit de l’espai públic, s’han recollit una gran quantitat de propostes sobre intervencions genèriques (78), entorns escolars (81), mobilitat i xarxa ciclista (64) o mobiliari urbà (40).
Segons les propostes recollides per cada territori, el districte de Sants-Montjuïc és el que concentra un nombre més alt de projectes, amb 128, seguit de Sant Martí, amb 102.
Consulteu tots els detalls dels projectes presentats a cada districte:
- Ciutat Vella
- L’Eixample
- Sants-Montjuïc
- Les Corts
- Sarrià – Sant Gervasi
- Gràcia
- Horta-Guinardó
- Nou Barris
- Sant Andreu
- Sant Martí
El procés de priorització
Totes les persones de 14 anys o més que estiguin empadronades a Barcelona podran participar en la fase de priorització. Es podran emetre fins a deu suports per persona, de qualsevol dels districtes, a través de la plataforma Decidim Barcelona. Els vint projectes de cada districte amb més suports passaran a la fase de votació definitiva, que tindrà lloc al juny i per a la qual es destinaran fins a trenta milions d’euros dels pressupostos municipals fins al final del mandat.