El primer dia amb canvis de trànsit a les Glòries transcorre sense grans incidències

A primera hora del matí hi ha hagut una mica més de retenció per entrar a Barcelona a prop del Besòs. S’ha observat que les cues que abans tenien lloc en aquesta hora punta a la zona de Gran Via-Padilla ara s’han traslladat a Gran Via-Rambla del Poblenou. També cal destacar que l’entrada a la ciutat per Diagonal està funcionant millor que l’opció Independència-Aragó i, el fet que, tres incidències a la ronda Litoral aquest matí han provocat que una de les alternatives que tenen els conductors per no passar per Glòries hagi patit avui retencions.

24/02/2014

Canvis en l’entrada i sortida de la ciutat

Aquest dilluns 24 de febrer, primer dia laborable després de la posada en marxa dels canvis d’entrada i sortida de la ciutat al voltant de la plaça de les Glòries i de l'anul·lació de l'anella viària de la banda mar, la situació del trànsit ha estat l’habitual d’altres dies feiners a la ciutat.

Segons ha explicat Adrià Gomila, director de Serveis de Mobilitat de l’Ajuntament, l’aspecte més destacat que s’ha observat aquest matí és el fet que les retencions que habitualment en hora punta del matí tenen lloc al viaducte d’entrada de les Glòries s’ha desplaçat cap al Besòs, a Gran Via amb Rambla del Poblenou.

Avui, aquestes retencions també han estat una mica més importants pel fet que tres incidències a la ronda litoral han provocat que una alternativa que tenen els conductors per no passar per Glòries hagi estat en congestió durant el matí. En aquestes primeres hores de funcionament dels canvis de trànsit al voltant de les Glòries, Adrià Gomila també ha destacat que dels dos desviaments d’obres que s’han habilitat d’entrada a ciutat que són Independència- Aragó i Diagonal, aquest darrer és el que està funcionant millor. Tots dos estan absorbint el trànsit però s’ha observat que el de Diagonal està tenint millors resultats.

En aquest sentit, l’Ajuntament anirà ajustant els desviaments per optimitzar la capacitat en el marc d’una situació d’obres. Pel que fa al trànsit de sortida de la ciutat l’hora punta és a la tarda i durant aquest matí no hi ha hagut cap tipus d’incidència destacable.

De la mateixa manera, Adrià Gomila ha volgut destacar que, malgrat que s’està fent la transformació de la plaça de les Glòries i es porta a terme la part més intensa en afectacions de trànsit, la ciutat segueix funcionant sense problemes i que no hi ha una situació congestionada de la ciutat, sinó les retencions habituals a les hores punta del dia.

Canvis en les vies d’entrada i sortida de la ciutat

D’altra banda, des de l’Ajuntament de Barcelona també s’ha observat que, respecte a altres setmanes, hi ha hagut conductors que no han passat per la plaça de les Glòries i han optat per altres itineraris alternatius.

Malgrat que encara no hi ha dades oficials, Adrià Gomila ha explicat que l’avinguda Meridiana ha tingut avui una mica més de volum de trànsit de l'habitual, fet que indica hi ha conductors que estan canviant la seva ruta diària i que un dels itineraris que estan utilitzant és l’entrada per Meridiana-Aragó.

Comencen els treballs per enderrocar l’anella viària de la banda mar

Per la seva banda, Carles Chico, Cap del Departament de Coordinació d’Obres a l’Espai Públic, ha explicat que aquest dilluns ja s’han iniciat els treballs de l’enderroc del viaducte de la banda mar. Chico ha avançat que hi haurà algunes afectacions al trànsit en horari nocturn o en horari vall per tal d’enderrocar parts del viaducte que passen per sobre de zones per on actualment circula el trànsit.

En els pròxims dies tot el viaducte se sustentarà sobre una estructura secundària de suport i això canviarà la fesomia de la plaça. Està previst que al juny s’acabi l’enderroc del costat mar i al setembre l’enderroc de la zona muntanya. Aquestes feines consistiran, segons ha explicat Chico, en tallar el formigó amb un fil de diamant, estudiar les peces que s’han d’anar traient i que se sustentaran amb un sistema de grues i anar retirant progressivament primer l’estructura horitzontal i posteriorment tots els pilars.

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari








He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries