Canòpia Urbana, proposta guanyadora del concurs

La proposta Canòpia Urbana ha estat la guanyadora del concurs de Projectes Restringit per al Projecte Urbà de l’Espai Lliure de la Plaça de les Glòries Catalanes de la Ciutat de Barcelona.

07/02/2014

Maqueta de Canòpia Urbana, guanyadora del concurs

Canòpia Urbana de l'UTE Agence Ter & Ana Coello de Llobet ha estat la proposta escollida pel jurat en el concurs de Projectes Restringit per al Projecte Urbà de l’Espai Lliure de la Plaça de les Glòries Catalanes de la Ciutat de Barcelona. També s’ha atorgat una menció a la proposta Terra d’Oportunitats de l’UTE Fuses – Viader – Perea – Mansilla – Desvigne.

El jurat, format per 12 experts experts de diferents disciplines i 2 representants veïnals, han estudiat cada una de les propostes i han valorat les iniciatives que els equips han plasmat sobre maquetes. En aquest sentit, ha emès el seu veredicte per unanimitat i destaca com a punts forts de la proposta l’aposta per reintroduir la natura a la ciutat, la dimensió local i metropolitana del projecte, la continuïtat de la Diagonal com a eix simbòlic, potenciant el transport públic i donant compliment als equipaments i els habitatges previstos al Compromís per Glòries.

L'alcalde Xavier Trias ha felicitat als guanyadors per la seva proposta que “considera extraordinària” i que forma part de “totes les aportacions de qualitat” que han fet els equips que ha participat al concurs.

L’Ajuntament de Barcelona va impulsar, al febrer del 2013, un concurs internacional per a la selecció de l’equip d’arquitectes per al Projecte urbà de l’espai lliure de la plaça de les Glòries Catalanes de la ciutat de Barcelona, amb l’objectiu de transformar aquest espai de 13 hectàrees i posar fi al caràcter de nus viari que ha tingut fins ara la plaça. El concurs, previst en el compromís per Glòries signat el 2007, busca garantir la nova centralitat de la plaça, ordenar-ne la mobilitat fomentant el transport sostenible, maximitzar-ne l’espai verd i reordenar-ne els equipaments previstos.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit l'acte públic de resolució del concurs, que s'ha celebrat al Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (plaça Nova, 5), i on també hi han participat el president del Jurat, arquitecte, urbanista i ex alcalde de Curitiba, Jaime Lerner; el Degà del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, Lluís Comeron i l'arquitecte i vocal del jurat Carlos Ferrater.

Exposició oberta a tots els ciutadans al Disseny Hub Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’àrea d’Hàbitat Urbà, ha preparat una exposició dels projectes finalistes per tal que tots els ciutadans puguin conèixer de primera mà el treball que han elaborat els 10 equips. L'exposició podrà visitar-se al Disseny Hub Barcelona (Plaça de les Glòries 37. Barcelona ) de l'11 de febrer al 5 de març, al hall d'accés pel Carrer d'Àvila.  La mostra, dissenyada per NugArquitectes + Pablo Martín, conté tot el material presentat pels 10 equips d'arquitectes finalistes (maqueta, audiovisual, 6 plafons DINA1) d'acord amb el que establien les bases del concurs internacional.

Podeu consultar la resolució del concurs en aquest storify.

Notícia a bcn.cat

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries