El futur de les Glòries, en mans dels veïns

30/09/2013

Jornades ciutadanes

Les Jornades Ciutadanes permeten als veïns, des de dilluns fins dimecres, aportar idees i propostes abans que els arquitectes redactin el projecte final per a la transformació de les Glòries.

Uns 200 veïns han participat en tallers ciutadans on han pogut escriure i compartir amb la resta de participants les seves propostes, idees o inquietuds sobre el projecte de transformació de les Glòries. L'objectiu és que els equips d'arquitectes responsables del projecte coneguin, de primera mà, l'opinió dels veïns de les zones properes, tot això abans de que redactin la proposta final.

Les jornades han començat amb una taula rodona on arquitectes experts han debatut sobre quina és la millor manera de transformar l'espai actual en una zona amable i de convivència. Un projecte molt complex que implica molts veïns de diferents barris. Després, als tallers ciutadans els veïns han escrit les seves propostes en post-its i els han compartit amb la resta de participants.

Les jornades s'han dividit segons temàtica. Dilluns, "Verd Urbà i Espai públic", dimarts "Mobilitat i Estructura Urbana" i dimecres "Usos i activitats". D'aquesta manera, tots els àmbits referents a les obres quedaran coberts i tractats. En definitiva, tres dies de debat ciutadà sobre una de les obres més importants que encara la ciutat. Pel regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans, Joan Puigdollers "es tracta d'escoltar els veïns de manera directa, abans que s'hagi redactat res.Així, els tècnics s'adaptaran al que vulguin els veïns, i no al revés".

La primera fase de les obres preveu l'enderrocament de l'anella viària. Els treballs començaran el febrer de 2014 i acabaran el novembre del mateix any. Posteriorment s'urbanitzarà el parc i es construiran els túnels, uns canvis urbanístics que l'ajuntament vol que es facin amb consens veïnal.

Més informació:

Web d'Hàbitat Urbà

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries