El nou mercat dels Encants rep gairebé un 70% més de visitants setmanals que l’antic

En aquests dos mesos d'obertura ha passat de 90.000 a 150.000 visitants setmanals i ha augmentat la facturació de paradistes i botiguers. A més, l'ampliació de l'oferta i dels horaris ha permès crear 73 llocs de treball directes.

02/12/2013

Fa poc més de dos mesos que el nou Mercat dels Encants va obrir les portes i, de moment, les expectatives semblen superar-se. Dels 90.000 visitants que rebia setmanalment l'antic mercat s'ha passat als 150.000, un 66,7% més, i es preveu que el mercat arribi als 7,5 milions de clients i visitants l'any.

A més, el 85% dels comerciants afirmen que han incrementat la facturació. A les parades aquest increment ha estat d'entre un 10 i un 50% i a les botigues la facturació ha augmentat entre un 30 i un 80%.

Només entre un 10 i un 15% de comerciants manifesten que no ha incrementat el volum de les seves vendes.

"En ampliar-se els horaris fins a les vuit del vespre tinc més clients i de diferent tipus", diu l'Àlex Enche, responsable de la parada Auto Accesorios Martín.

Així mateix, s'ha detectat un augment d'aproximadament el 100% en els imports de les subhastes de productes en relació amb l'import pel qual se subhastaven les mercaderies a l'antic recinte.

"Podem estar contents de l'èxit que està tenint, que facilita el que buscàvem, fer valer els entorns de la plaça de les Glòries", ha destacat el regidor de Comerç, Consum i Mercats, Raimond Blasi.

A més, l'ampliació de l'oferta comercial i dels horaris ha permès crear 73 nous llocs de treball directes i ampliar el tipus de públic, amb la incorporació de famílies, gent jove i turistes.

"Comencem a veure molts turistes i els paradistes de l'antic mercat diuen que abans no en veien tants", explica en Pere Bolet, treballador del restaurant Fogó.

Millores al recinte

L'empresa constructora ha revisat el punts de la coberta que presentaven alguna filtració d'aigua i ja estan del tot reparats.

A més, l'Institut Municipal de Mercats ha reforçat el sistema de subministrament d'aigua als sanitaris per abastir la gran quantitat de públic visitant i ha instal·lat paravents a les plantes intermèdia i superior per millorar el confort dels visitants i dels paradistes.

Actualment, es treballa en la instal·lació de tendals de sol i pluja en algunes parades pròximes a l'avinguda Meridiana i a la rampa de la planta intermèdia, unes millores que estaran enllestides a mitjan desembre.

També s'està fent un reforç de la senyalització en diversos punts del mercat per millorar l'orientació dels usuaris, s'estan instal·lant nous punts d'il·luminació i s'estan posant vinils amb fotografies de l'antic mercat en tot el recorregut.

D'altra banda, i com a conseqüència de la bona acollida de la zona de restauració Street Food, s'ampliarà el nombre de taules i cadires a la zona compartida, davant dels sis establiments de restauració.

Així mateix, el proper 6 de desembre, els Encants estrenarà un nou restaurant, El Mirall dels Encants, amb una entrada independent des del carrer de Los Castillejos i un accés des del mercat.

El nou local, de 200 metres quadrats, obrirà en un primer moment només la meitat de l'espai disponible i abans de Nadal, quan se n'acabi l'adequació, ho farà totalment.

Més informació

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries