Actualitat

News

(Català) Nou pas en la transformació de les Glòries: més habitatge i equipaments públics

01/15/2021 - Glòries Barcelona

(Català) El nou pla per ordenar l’habitatge i els equipaments públics de l’àmbit muntanya del parc de les Glòries inclou 562 pisos, el 35% dels quals seran protegits, tres centres educatius i zones verdes que integraran els espais. A partir del setembre entraran en servei els túnels viaris que permetran soterrar el trànsit i acabar la transformació de la plaça en un pulmó verd d’ús ciutadà, amb prioritat per a la mobilitat sostenible.

News

(Català) Llum verda al projecte inicial de la Canòpia Urbana per connectar el tramvia

12/17/2020 - Glòries Barcelona

(Català) El projecte de la Canòpia Urbana – Àmbit Tramvia preveu una actuació de 40.735 metres quadrats i serà un dels primers passos per connectar el tramvia per la Diagonal. La reurbanització adaptarà el recorregut viari en el tram comprès entre els carrers de Castillejos i Badajoz al seu pas per la plaça de les Glòries.

Com moure's per Glòries

(Català) Túnels viaris.

(Català) Actualment s’estan executant les obres de construcció dels túnels viaris entre el carrer Castillejos i la Rambla del Poblenou.

Bus i vianants

Les parades de bus de les línies 7 i H12 habilitades a la plaça de les Glòries i a la Gran Via seguiran amb el seu funcionament habitual.

Mapa transport public i vianants

ampliar

(Català) Vehicles

(Català) Una nova fase en les obres de construcció del túnel comporta una reordenació dels carrils de circulació de vehicles a la plaça, especialment en sentit d’entrada a la ciutat.

Mapa circulació de vehicles

ampliar

(Català) Bicicletes

(Català) Els carrils bici estan afectats en ambdós sentits per les obres. S’han habilitat itineraris alternatius senyalitzats que permeten creuar la plaça tant en direcció Llobregat-Besòs com en direcció mar-muntanya.

Mapa Bicicletes

ampliar

Fases del projecte

1

(Català) Enderroc de l’anella viària

(Català) Durant l’any 2014 es va enderrocar l’anella viària que ocupava gairebé la pràctica totalitat de l’antiga plaça de les Glòries. Aquests treballs es van realitzar primer al costat mar i, després, al costat muntanya.

Llegir més

2

(Català) Urbanització provisional

(Català) Un cop enderrocat el tambor de Glòries, els treballs es van dedicar, entre finals del 2014 i principis de 2015, a realitzar una urbanització provisional dels terrenys que no estaven afectats per les obres.

Llegir més

3

(Català) Nou parc de les Glòries

(Català) El 6 d’abril de 2019 s’obria a la ciutadania la primera part del parc de les Glòries, amb la Gran Clariana com a protagonista. És el primer tastet del que serà el nou gran pulmó verd de Barcelona.

Llegir més

4

(Català) Túnels viaris

Fase actual

(Català) Actualment s’estan executant les obres de construcció dels túnels viaris entre el carrer Castillejos i la Rambla del Poblenou.

Llegir més