La Biblioteca El Clot-Josep Benet es consolida a la plaça de les Glòries

Inaugurada el novembre de 2013, la biblioteca El Clot-Josep Benet ha estat un dels equipaments que ha viscut des de l'inici la transformació de la plaça de les Glòries.

09/03/2015

Biblioteca El Clot – Josep Benet

L'espai es troba dins l'edifici del Disseny Hub Barcelona i dóna serveis als barris del Clot i del Parc i la Llacuna del Poblenou. La seva ubicació, fa que, tal i com explica la directora Marta Zamora "el públic sigui molt variat, des d'estudiants que van a les universitats, a gent que surt del metro i aprofita per parar a la biblioteca, fins a turistes que venen a visitar la plaça". La transformació de la zona, segons Zamora ha suposat "una gran oportunitat" ja que el nus viari que dificultava l'accés entre els dos barris ja és història i ara és molt més senzill accedir a l'equipament. A més de la mobilitat, l'obertura recentment del nou Museu del Disseny també ha suposat un punt d'inflexió ja que "moltes persones ens han descobert".

Un dels objectius de la biblioteca és impulsar col·laboracions amb els diferents equipaments situats a la plaça com el cicle “Llegir a l’escena”, que ja organitza juntament amb el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) i el Museu del Disseny. Es tracta d’un cicle de converses sobre el disseny teatral on s’analitzen alguns dels principals espectacles que es podran veure al teatre. Cada mes es tracta una disciplina diferent, des de l’escenografia, el vestuari o la música, fins a la il·luminació, l’espai sonor, la videocreació o la fotografia escènica.

La biblioteca està oberta a les iniciatives de les entitats del barri i posa al seu abast els aparadors exteriors, que es poden veure malgrat la biblioteca estigui tancada. Els visitants poden conèixer d’aquesta manera tant el  fons de la biblioteca com les activitats que es porten a terme en els barris. Actualment, un aparador mostra les activitats de Titearte, que ofereix formació, recerca i difusió del Teatre de Titelles. També col·labora amb entitats com el Taller d'Història Clot-El Camp de l'Arpa i disposa d'una completa col·lecció local amb documents relatius als barris del seu voltant.

Amb l’arribada del bon temps, la biblioteca, com explica Marta Zamora “vol sortir al carrer” i ja està treballant en la posada en marxa de noves activitats coincidint amb la finalització de les obres d’urbanització provisional de la plaça.

Una gran equipament en un espai en transformació

La biblioteca El Clot-Josep Benet està situada a interior de l'edifici i disposa de més de 1.700 metres quadrats distribuïts en dues plantes. A la planta baixa, s’ubica el servei d’informació, una zona d’Internet i Wi-Fi amb butaques i vuit ordinadors, l’àrea de música i cinema, punts de lectura i un espai polivalent amb aforament per a prop de 60 persones. També és on hi ha l’àrea infantil, amb ordinadors, connexió a Internet, punts de lectura i cadires per a petits lectors.

A la primera planta s’ubica el gruix del fons de la biblioteca, a més de diaris i revistes, més punts de connexió a Internet, una sala multimèdia que inclou escàner i impressora, i punts de lectura amb taules i butaques.

Entre altres, disposa d'un servei d'autoprèstec, zona d'Internet i Wi-Fi, sala multimèdia, espais polivalents i tres centres d'interès dedicats als pares i mares, al món laboral i a l'aprenentatge d'idiomes.

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries