La Farinera del Clot guanya visibilitat a les Glòries

El Centre Cultural de la Farinera del Clot és un dels equipaments històrics dels entorns de la nova plaça de les Glòries

12/03/2015

La Farinera del Clot

L’edifici del Centre Cultural de la Farinera del Clot és el que resta dempeus del que va ser a principis de segle XX la seu de la Farinera de Sant Jaume de l’antic municipi de Sant Martí de Provençals. La fàbrica va estar en funcionament amb diversos noms i gestors fins al 1991 que va tancar definitivament. Es tracta d’una instal·lació històrica que, amb la nova plaça de les Glòries, ha recuperat visibilitat, tant en el Clot com en els barris del Poblenou i del Parc i la Llacuna del Poblenou amb qui ara està millor connectat.

El centre cultural es va inaugurar l’any 1999 i, des de llavors, ha passat d’estar mig amagat sobre el nus viari a ser un equipament destacat a la part nord de la nova plaça de les Glòries. Segons explica la directora del centre, Elvira Cardos, “ estàvem una mica aïllats sota el tambor” i ara “el seu desmantellament, l’obertura de nous equipaments com la Biblioteca Josep Benet , el Disseny Hub Barcelona, els Encants i els serveis gratuïts de mobiliari urbà han atret moltes persones de la zona i la ciutat”.

Per a Cardos, la transformació de les Glòries suposa “una millora de la qualitat de vida” per al veïns del barri del Clot ja que s’ha reduït el trànsit i “s’ha guanyat un nou espai per a fer activitats a l’aire lliure”. Destaca que el centre cultural es planteja, de cara a la primavera, impulsar noves propostes a la plaça “per tal d’explorar les possibilitats del nou espai”.

Setze anys com a motor cultural del barri

La Farinera, gestionada per Federació d’Entitats del Clot-Camp de l’Arpa, és un centre cultural de proximitat que aposta sobretot pel foment  de les arts escèniques i la música amb una programació que inclou des de cicles com el festival de música negra Say It Loud o el festival de música experimental electrònica i arts visuals Störung, com propostes per donar a conèixer grups musicals emergents i d’altres amb una trajectòria consolidada.

El centre està especialitzat en moviment associatiu i en memòria histórica i impulsa diversos projectes per oferir l’oportunitat de crear i estrenar les seves obres a noves companyies teatrals. Entre les seves propostes destaquen la Mostra d’Audiovisuals de Fotografia de Muntanya, el concurs per a joves músics Emmaketam, el cicle d’humor Endorfines, el cicle de dones creadores Muses i la seva programació de cursos i d’espectacles familiars.

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries