Tot llest per urbanitzar el parc central de la plaça de les Glòries

27/06/2022

Glòries: així serà el parc de les Glòries

D’una plaça amb trànsit i fum a una plaça per als vianants i plena de verd. A finals del 2022 la transformació de les Glòries començarà l’última fase de les obres, un cop aprovat el projecte Canòpia-Túnels, que defineix la part central del parc. És una actuació en 4,3 hectàrees de superfície, des de la gran clariana de gespa fins a les vies del tramvia davant del Museu del Disseny. Les obres començaran a finals d’any i tenen una durada prevista de 20 mesos i un pressupost de 26,4 milions d’euros.

La transformació de les Glòries culminarà amb la reurbanització del parc central de la plaça. L’anomenada Canòpia-Túnels és la tercera fase del projecte Canòpia Urbana, que es va començar el 2019 amb la fase Canòpia Clariana, per obrir la plaça a la ciutadania i convertir-la en un pulmó verd, i ha continuat amb la reurbanització de les línies del tramvia, amb la fase Canòpia-Tramvia.

Com serà el parc central de les Glòries?

 • Un parc per passejar-hi. Al parc hi convergiran, en forma d’eixos verds i d’itineraris per als vianants, tres vies principals de la ciutat: l’avinguda Diagonal, l’avinguda Meridiana i la Gran Via.
 • Un parc amb verd, confort, ombra i frescor. S’hi plantaran 472 arbres, que se sumaran als 46 arbres que ja hi havia en aquesta zona, i 9.078 metres quadrats de verd. A més, el parc tindrà 23.840 unitats d’espècies arbustives repartides en nodes de biodiversitat, parterres i jardins de pluja, que contribuiran a una gestió hídrica eficient de l’espai.
 • Un parc per estar-s’hi. S’hi instal·laran 22 bancs, 176 cadires, 6 taules de pícnic, 4 fonts per beure, una font ornamental, 2 quioscs i 79 papereres.

A més, el parc disposarà dels espais següents:

 • Una àgora sensorial en memòria de l’activista Berta Cáceres. Un espai de 1.000 metres quadrats útils i envoltat de bambús gegants per a esdeveniments cultuals.
 • Un jardí d’immersió. Un jardí de 1.292 metres quadrats amb espècies de baix requeriment hídric, que donarà accés a l’estació de metro.
 • Un umbracle. Una àrea polivalent de 668 metres quadrats per fer activitats i actes a l’ombra.
 • Una àrea d’esbarjo per a gossos. Una zona de 760 metres quadrats perquè els gossos corrin i juguin.
 • Una gran àrea de joc. Una àrea de jocs infantils singulars i accessibles amb 35 elements de joc, un sorral i zones d’estada. Tindrà 1.968 metres quadrats.
 • Un parc d’aigua. Un espai de 104 metres quadrats que es convertirà en una instal·lació aquàtica per a infants durant els mesos d’estiu, i serà una zona d’estada la resta de l’any.
 • Un mirador, grades i un espai verd. A la banda del Llobregat de la plaça, tocant a la Gran Via.
 • I el retorn de l’escultura El Meridià, que durant la transformació de la plaça es va situar temporalment a l’avinguda Meridiana.

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries