Un membre del cos policial de Barcelona participa en un dels paquets de treball d’aquest projecte, que té com a missió millorar la preparació i la seguretat en llocs de culte i reunions religioses massives.
Aquest paquet de treball té per objectiu desenvolupar els elements següents:
- Una plataforma tecnològica que identifiqui vulnerabilitats, proporcioni recomanacions per mitigar-les i suggereixi escenaris d’amenaces específiques per a llocs religiosos.
- Canals de comunicació interactius i inclusius que involucrin actors públics i privats, les congregacions religioses i la ciutadania.
- Una campanya de conscienciació sobre seguretat com a part d’una estratègia de comunicació europea.
- Programes de capacitació i espais de col·laboració permanents entre forces d’ordre públic, autoritats religioses, comunitats civils locals i organitzacions de seguretat privada. Ara per ara hi participen entitats de vuit països, entre les quals hi ha diferents unitats de la Guàrdia Urbana.
Amb aquest objectiu, s’han dut a terme tallers pràctics, trobades i visites a Fürstenfeldbruck, als afores de Múnic, on hi ha l’Escola Pública de la Policia d’Alemanya, dins de la Universitat de la Funció Pública de Baviera.
Aquestes són les quartes jornades de treball que se celebren, la darrera de les quals va tenir lloc a Barcelona. Les anteriors van ser a Brussel·les i a Grècia.
En aquest projecte, que s’acabarà l’abril del 2025, hi participen entitats públiques i privades de vuit països, entre les quals hi ha la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.