Les maduixes, el vermell de la primavera
Sabíeu que quan mengem maduixes no ens estem menjant un fruit, sinó centenars, tants com granets que veiem a la seva superfície? El que ingerim és un eixamplament de la flor sobre la qual trobem fruits molt petits.
Les maduixes són una fruita de primavera. Són antioxidants, ja que contenen vitamina C. Els antocians poden arribar a ser cinquanta vegades més antioxidants que la vitamina E o vint cops més que la vitamina C, és el cas també de les móres, les pomes o el raïm. Aquest fet es tradueix en una propietat molt beneficiosa pel nostre organisme. El fet de contenir vitamina C fa que tinguin un efecte positiu en la circulació sanguínia i proporcionen elasticitat als vasos sanquinis.
També milloren la pell ja que ajuden a sintetitzar correctament col·lagen, fet que també intervé en el nodriment de les articulacions. Pel que fa al colesterol, ajuden a contenir-lo i fins i tot, pels seus efectes antioxidants poden ajudar a prevenir la modificació de colesterol dolent. Les madueixes poden ajudar a lubrucar els pulmons en cas de tos seca i també tenen propietats diurètiques. Enforteixen les dents i genives i a més, poden ajudar a prevenir les càries.
A l'hora de cuinar-les, es recomana no manipular-les molt i tampoc exposar-les a la calor. Cal rentar-les a últim moment, després de tallar-li la cua, per tal que no perdin suc.
Per conservar-les, el millor és posar-les en un lloc fresc, fosc i ventilat, separades entre si. Si les protegim amb plàstic, s'ha de procurar que no les toqui i així, en aquestes condicions, es conservaran fins a un màxim de 5-6 dies.
Receptes amb maduixes d'aquest mateix bloc: