L’OMIC segueix prestant els seus serveis de forma telemàtica, presencial i a través del telèfon 010. Les  consultes o reclamacions s'han de fer preferiblement de forma telemàtica.
Per a aquelles consultes o reclamacions que requereixin atenció presencial, cal concertar cita prèvia al portal de tràmits municipal ajuntament.barcelona.cat/cita/omic, trucant al 010, o als Quiosc de tràmits municipals

Informació sobre les novetats en matèria d'habitatge

Informació sobre les novetats en matèria d'habitatge

HABITATGE. Des de l'OMIC de l'Ajuntament de Barcelona, et facilitem enllaços on trobar informació sobre l'índex de preus del lloguer i les despeses hipotecàries.

Durant les darreres setmanes, s'han activat diverses mesures vinculades amb l'habitatge. Des de l'Oficina Municipal d'Informació a les Persones Consumidores de l'Ajuntament de Barcelona, et facilitem diversos espais on trobaràs sobre les darreres novetats.

  • Índex de preus dels lloguers. Des del 16 de març de 2024, hi ha en vigor l’índex que regula els preus dels lloguers. Pots trobar més informació sobre com afecta aquest canvi les persones llogateres i les propietàries en aquest llistat de preguntes freqüents. 
  • Reclamació de despeses hipotecàries. Segons la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), de 25 de gener de 2024, les persones que van signar o van cancel·lar la seva hipoteca abans del juny de 2019, poden reclamar la devolució de les despeses de constitució i cancel·lació, considerades abusives i nul·les pel Tribunal Suprem l’any 2015. L’Agència Catalana del Consum ha recollit informació útil en aquesta pàgina.