L’OMIC segueix prestant els seus serveis a la ciutadania de forma telemàtica i a través del 010. Les consultes o reclamacions es continuen fent en línia. Per a aquelles consultes que requereixin atenció presencial es concertarà cita prèvia de dilluns a divendres de 10.00 a 13.00 hores.

Sessió informativa “Els teus drets i alternatives ètiques als Crèdits de Consum”

Sessió informativa “Els teus drets i alternatives ètiques als Crèdits de Consum”

Finances. L'activitat s'emmarca en la celebració del Dia Mundial de les persones consumidores.

Amb motiu del Dia Mundial de les persones consumidores, el pròxim 10 de març a les 17h, l’OMIC i l’Espai Consum Responsable organitzen una sessió informativa online per conèixer els nostres drets com a persones consumidores davant dels crèdits.

La crisis econòmica s’accentua donada la impossibilitat de moltes persones d’accedir al mercat laboral. Amb la reducció d’ingressos, la demanda de crèdits de consum ha estat una alternativa temptadora per a poder assumir les despeses.

Aquesta manera de comprar, que es basa en el pagament a terminis amb condicions establertes per les empreses (de crèdit o entitats bancàries), no està exempt de conflictes i és habitual, per part de les persones consumidores, signar els contractes sense informar-se suficientment de les condicions.

Una de les mesures urgents extraordinàries per fer front a l’impacte econòmic i social de la covid-19, és la moratòria en el pagament dels crèdits al consum en el cas de les persones que pateixen dificultats extraordinàries per fer-ne front, així com dels seus avaladors.

Però sabem quins són els nostres drets? Què ens cal saber? Hi ha alternatives ètiques?

En aquesta sessió informativa, que s’emmarca en les celebracions del Dia Mundial de les persones consumidores (15 de març), ens proposem:

 

Dia: dimecres 10 de març

Hora: 17.00- 18.30 hores

Places limitades, inscripcions al formulari.