Exposició 'Ressons de la memòria. Fotollibres del present'

L’exposició Ressons de la memòria. Fotollibres del present, és un recull de les publicacions de l'Arxiu de Memòria Fotogràfica de la Guerra Civil que va néixer a la Universitat Jaume I l'any 2022. Es tracta del primer arxiu que recupera, cataloga, analitza i dóna visibilitat pública a una sèrie de pràctiques fotogràfiques contemporànies que posen en relleu una manera de recuperar la memòria de la guerra i de les víctimes a partir de la recerca fotogràfica i la creació artística.

La mostra, comissariada per Marta Martín Núñez i formada per 40 fotollibres, vol apropar al públic el mapa que, durant els últims vint anys, s’ha reconstruït donant veu a un record silenciat que altres generacions no han pogut o no han volgut expressar. Aquestes mirades construeixen des d'un cert buit —el dels silencis familiars incòmodes, l'oblit institucionalitzat o l'absència de referents— i una certa distància —la de ser els nets i netes que han crescut en democràcia— el llegat d'un passat traumàtic ressona com un eco en els seus cossos

Hi haurà visites guiades amb els artistes de l’exposició el dissabte 1 de juny a les 12.00 h, amb Martí Llorens, Espe Pons i Montserrat Soto, i el dissabte 21 de setembre a les 12.00h, amb Ignasi Prat, Noelia Pérez Sánder, Anna Jornet.

Horaris

Castell de Montjuïc

Adreça:
Carretera de Montjuïc, 66
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona