Sala Montjuïc

El millor cinema a l’aire lliure celebra l’edició que en fa vint-i-una. El Castell de Montjuïc rep, un any més, la sala de projeccions més fresca de la ciutat, que dedica quatre nits de música i del cinema més nou al Grec Festival de Barcelona.

Preu: 8 € (entrada individual) - 11 € (amb gandula)

Divendres, 28 de juny

La casa en flames + Magalí Datzira

20.45 h: Concert amb Magali Datzira (jazz)

Amb el primer elapé, Des de la cuina , a la butxaca, aquest nou valor de l’escena del jazz s’ha format a la Sant Andreu Jazz Band, l’ESMUC, el Liceu i a Amsterdam, i ha actuat per mig món. Vols saber per què? Vine a sentir-la.

22.00 h: projecció de Casa en flames (Espanya, 2023), de Dani de la Orden

La Montse està molt emocionada perquè està a punt de passar un cap de setmana amb tota la família a la Costa Brava. Està divorciada, el seu ex té una nova parella, els seus fills han crescut i fa temps que fan la seva vida sense fer-li cas, però a la Montse res ni ningú aconseguirà aixafar-li el seu cap de setmana somiat. 

Estrena a Barcelona de la nova comèdia negra de Dani de la Orden

Per a públic de més de 12 anys

Idioma: Versió original subtitulada en castellà

Divendres, 12 de juliol

Los que se quedan + The Swing Cats

20.45 h: Concert amb The Swing Cats (swing)

Diuen que són una de les propostes vocals més versàtils que s’ha fet escoltar darrerament. En les seves actuacions convoquen les grans veus del jazz dels anys trenta i quaranta del segle passat, de Billie Holiday i Ella Fitzgerald a Duke Ellington, George Gershwin i, fins i tot, Chet Baker.

22.00 h: projecció de Los que se quedan (EUA, 2023; VOSE) , d’Alexander Payne

Paul Hunham, un professor rondinaire d’un prestigiós col·legi americà, es veu obligat a romandre al campus durant les vacances de Nadal per vetllar per un grapat d’estudiants que no tenen on anar. Contra tot pronòstic, la convivència el portarà a forjar un vincle insòlit amb un intel·ligent i problemàtic alumne. Un film protagonitzat per Paul Giamatti que es fa difícil d’oblidar, ja que és tan intel·ligent, incisiu i divertit com trist i tendre.

Idioma: Versió original subtitulada en castellà

Dimecres, 17 de juliol

Vidas pasadas + Alosa

20.45 h: Concert amb Alosa (jazz/pop/folk)

La cantant Giulietta Vidal i la violoncel·lista Irene Romo formen un duet nascut al Taller de Músics i han esdevingut un fenomen viral amb unes creacions en les quals combinen el folk, el pop, el jazz, la bossa nova o els boleros. Ja heu sentit A la voreta del foc , el seu tema més conegut?

22.00 h: projecció de Vidas pasadas (EUA, 2021; VOSE), de Celine Song

La Nora i en Hae Sung, dos amics de la infància, es van separar quan la família de la Nora, que llavors només tenia 10 anys, va emigrar des de Corea del Sud al Canadà. Molts anys després, quan la Nora està estudiant teatre a Nova York, es retroben per internet i decideixen passar junts una setmana que els farà reflexionar sobre l’amor, el destí i les eleccions vitals.

Per a públic de més de 7 anys

Idioma: Versió original subtitulada en castellà

Dilluns 29 de juliol

Te estoy amando locamente + Evripidis and His Tragedies

20.45 h: Concert amb Evripidis and His Tragedies (pop)

Ja fa més de vint anys que aquest músic grec corre per Barcelona. I s’ha convertit en un imprescindible de les nits de la ciutat, amb els sets de DJ que protagonitza o amb els seus temes propis, entre els quals l’últim que ha editat, Kanonikotita . Pop, pop i més pop.

22.00 h: Projecció de Te estoy amando locamente (Espanya, 2023), d’Alejandro Marín

Sevilla, 1977. En un moment en què l’homosexualitat és delicte, la Reme, una mare tradicional moguda per l’amor cap al seu fill, un adolescent aspirant a artista, s’involucrarà en el moviment LGTBI andalús. Una pel·lícula inspiradora i reivindicativa, definida per la crítica com la “Pride” del cinema espanyol.

Per a públic de més de 7 anys

Idioma: Versió original subtitulada en castellà

Més informació:

www.salamontjuic.org

Horaris

Castell de Montjuïc

Adreça:
Carretera de Montjuïc, 66
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona