Trobada de l’Alcaldessa amb agents vinculats a la salut mental de la ciutat

L’alcaldessa i entitats valoren l’impacte del confinament en la salut mental i emocional de la ciutadania

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la Regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa, es van trobar el passat 8 de maig amb diferents persones i entitats de Barcelona implicades en la salut mental. L’objectiu de la trobada era fer un intercanvi d’experiències, inquietuds i propostes relacionades amb l’afectació que està causant la situació actual de pandèmia sanitària i el confinament en la salut mental i emocional de la ciutadania.

A la trobada hi van participar, a títol personal, referents dels diferents espais i col·lectius que treballen  la salut mental i emocional a la ciutat, com els dispositius d’escolta i suport psicològic que s’han posat en marxa a Barcelona, la Xarxa de prevenció del suïcidi, entitats de famílies de persones amb problemes de salut mental, a més de professionals de serveis de salut mental i de l’atenció a la infància i adolescència i les addiccions.

Algunes de les observacions destacades per les persones participants a la trobada van ser l’augment del patiment emocional que ha causat i està causant la situació que s’està vivint, l’agudització de quadres severs, l’augment del consum d’alcohol i psicofàrmacs, així com del nombre de suïcidis. També l’augment de la vulnerabilitat en aquells col·lectius que ja eren vulnerables, com els infants en risc, les persones amb trastorn mental o les persones que viuen en soledat.

A més, es va destacar la necessitat de repensar la nova normalitat perquè aquesta crisi de salut mental tingui el menor impacte possible en la població.