Comença la reforma de la façana de l’institut Moisès Broggi

03/11/2020 - 10:03 h

Aquest centre educatiu, situat al barri del Camp de l’Arpa del Clot, ha iniciat la renovació de l’exterior de l’edifici de la mà de Biohabita!, en col•laboració amb el professorat i l’alumnat del batxillerat d’arts.

El pla de millora de la façana de l’institut Moisès Broggi ha estat dissenyat per l’equip d’arquitectes de Biohabita! a partir d’enquestes i entrevistes que es van realitzar al professorat i l’alumnat, amb l’objectiu de detectar les necessitats i recollir les diferents propostes de la comunitat educativa.

No es tracta només d’un canvi estètic, l’actuació repercuteix també en la millora del funcionament de la vida acadèmica. L’objectiu de la rehabilitació i condicionament és doble: per una banda, millorar les condicions de confort lumínic, tèrmic i acústic de les aules i, per l’altre, transmetre un missatge d’energia a través del color i el moviment.

Les noves finestres tenen millors prestacions tèrmiques, acústiques i d’estanquitat a l’aire i aigua, amb un disseny que facilita la ventilació natural i la col·locació de vegetació a l’interior. A més, l’ampliació de moltes finestres de la part baixa del centre proporciona més il·luminació natural a l’alumnat que treballa en aquestes aules.

L’institut Moisès Broggi és un centre Magnet associat al MACBA, motivat per implementar una educació innovadora i de qualitat. Aposta per un model mixt entre el treball de les matèries per projectes i el treball de forma més convencional. L’eix vertebrador dels projectes és l’art. Per aquest motiu, la tria cromàtica de les lamel·les mòbils de protecció i control solar ha estat una proposta de l’alumnat de batxillerat d’arts, inspirada en els colors presents en el logotip de l’institut i també en Sant Pau i el Modernisme.

Enguany, s’ha iniciat la reforma del primer tram de façana, queda pendent la resta d’actuacions per a futures remodelacions.