Un terç dels locals del Port Olímpic ja estan sota control municipal

03/12/2020 - 15:18 h

S'han recuperat sis locals per via judicial, les claus de quatre s’havien lliurat voluntàriament, i n’hi ha vint que estan pendents de la resolució dels jutjats. L’objectiu de les actuacions és transformar l’àmbit en un espai ple de vida veïnal i amb activitats vinculades al mar que estigui més ben connectat a la trama urbana.

La recuperació dels locals del moll de Mestral permetrà impulsar la instal·lació d’empreses vinculades al mar i l’esport nàutic, que podran generar fins a dos-cents llocs de treball. Aixi, l’economia blava substituirà l’oci nocturn que ha predominat en l’àmbit fins ara, i que comportava molèsties per al veïnat i la desconnexió d’aquest espai de la vida ciutadana.

La transformació del Port Olímpic inclou també una remodelació urbanística per crear-hi zones de passeig i d’estada, la rehabilitació i ampliació del Centre Municipal de Vela o la millora de les connexions amb la resta de la ciutat, entre d’altres mesures projectades.

El mes de novembre es va presentar el projecte de transformació del Port, amb una inversió de més de 40 milions d’euros, i que es durà a terme durant els sis anys vinents sens aturar l’activitat quotidiana. De fet, algunes actuacions per obrir el Port Olímpic a l’ús ciutadà ja han començat.

Nou espai per Nadal

El Port Olímpic s’estrenarà la primera setmana de l’any vinent en el marc de les activitats de Nadal, sempre que l’evolució de la pandèmia ho permeti. De l’1 al 5 de gener s’organitzaran activitats familiars dirigides vinculades a la cultura del mar, la nàutica i la sostenibilitat.

Acompanyament a les persones treballadores del moll de Mestral

En l’àmbit laboral, des de Barcelona Activa, s’ha activat un pla específic d’acompanyament a la recerca de feina i millora professional per a les persones treballadores del moll de Mestral del Port Olímpic, arran del cessament de l’activitat en els locals d’oci nocturn.

El Port Olímpic està gestionat per Barcelona de Serveis Municipals per encàrrec de l’Ajuntament des del passat 3 d’abril, quan van finalitzar les anteriors concessions.

Més informació