Oberta la convocatòria dels Premis Sant Martí 2020

11/02/2021 - 13:36 h

La 58a edició dels guardons, corresponent a l'exercici 2020, ha hagut de ser posposada a causa de la pandèmia de la covid-19. El període de presentació de candidatures és obert fins al divendres 26 de març, i la proclamació de les guanyadores tindrà lloc el dimarts 1 de juny a les 18 h, a l'Auditori de Sant Martí.

Els Premis Sant Martí reconeixen la tasca desenvolupada per persones, col·lectius i institucions del districte que han tingut especial rellevància o han esdevingut d’interès públic. S’estableixen tres modalitats de guardons:

  • Premi Sant Martí a títol individual
  • Premi Sant Martí a títol col·lectiu
  • Premi Sant Martí de promoció econòmica, social o cooperativa

Totes les candidatures hauran d’estar avalades per una federació o coordinadora d’entitats del districte, o per cinc entitats de Sant Martí. Totes plegades hauran de constar inscrites en el Fitxer General d’Entitats de l’Ajuntament de Barcelona.

En el document de presentació de la candidatura, caldrà adjuntar-hi la còpia de l’acta de la reunió en què se n’ha acordat la participació, el currículum on constin els mèrits de la candidatura presentada i una fotografia (en el cas del premi a títol individual) o el logotip de l’entitat (en la resta de casos).

La sol·licitud es tramita preferentment de manera telemàtica a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Barcelona,  adjuntant la documentació requerida a les bases (vegeu l’apartat ‘Adjunts’). Recordeu que per fer tràmits a través de la Seu virtual, cal disposar de certificat digital.

Les Medalles de Sant Martí

Dimarts 1 de juny, dia de proclamació de les candidatures guanyadores, es concediran també les Medalles de Sant Martí, un reconeixement públic al treball que han dut a terme durant l’any 2020 diferents persones i entitats del districte. S’estructuren en cinc categories:

  • Medalla cultural.
  • Medalla esportiva.
  • Medalla a la justícia social.
  • Medalla a la iniciativa juvenil.
  • Medalla al món del treball.

Qualsevol persona o entitat de Sant Martí pot presentar la seva candidatura per rebre les medalles. A la sol·licitud, s’ha d’incloure un currículum de la candidata i l’aval de tres entitats.

Paral·lelament, s’atorgaran altres medalles en virtut dels anys d’antiguitat:

  • Medalla d’Or a les entitats que compleixen 100 anys.
  • Medalla d’Argent a les entitats que compleixen 50 o 75 anys.
  • Medalla de Bronze a les entitats que compleixen 25 anys.

La sol·licitud ha d’anar acompanyada de documentació que acrediti la tasca desenvolupada al districte i la seva antiguitat.

El termini i procediment per a la formalització de la presentació de les medalles és el mateix que en el cas dels premis: fins al 26 de març a la Seu Electrònica de l’Ajuntament.