Biblioteràpia - El Poema de la Teva Vida

01/04/2021 - 09:39 h

Hi havia una vegada…

Us presentem una nova activitat presencial que farem al mes d’abril al Casal per celebrar la diada de Sant Jordi.

EL POEMA DE LA TEVA VIDA

Format presencial – gratuït
Dates: Dijous 15, 22 i 29 d’abril de 10.30 a 12 h
Dinamització: Mercè Morilla
Taller de lectura en veu alta de textos poètics i relats curts de ficció vinculats.

Tres sessions de biblioteràpia de lectura en veu alta amb la temàtica “El poema de la teva vida”, basant-nos, d’una banda, en la experiència altament satisfactòria del Grup de biblioteràpia DeBonRotllo! Lectura i Benestar, que es duu a terme a la Biblioteca de Sant Martí de Provençals, on el fil conductor són “Lliçons de Vida”, i d’una altra, amb la potencialitat de l’oralitat i els beneficis intel·lectuals i emocionals de la narrativa oral en gent gran.

La biblioteràpia és una disciplina que usa la relació entre les persones i el contingut de llibres, com a recurs terapèutic i de desenvolupament personal. La biblioteràpia utilitza generalment llibres de ficció i de poesia. Els beneficis de la biblioteràpia poden ser la reducció dels nivells d’estrès, l’afavoriment del descans i la son, l’estimulació de l’aprenentatge, l’augment de l’autoestima i la disminució de la sensació de solitud.

El temps que dediquem a llegir en veu alta és un temps que no pot comparar-se amb cap altre. Quan una persona li llegeix a una altra es dóna una alquímia miraculosa que converteix les coses corrents de la vida- un llibre, una veu, un lloc on asseure’s i una mica de temps- en una energia extraordinària per al cor, la ment i la imaginació.”

Per apuntar-vos envieu un correu al casalgg.santmarti@bcn.cat o al telèfon 633465535 amb el vostre nom i cognoms i l’activitat a la que us voleu apuntar. Places limitades.