Els ajuts persegueixen estimular l’economia, evitar el tancament de locals, promoure la reobertura dels que van haver de tancar i generar nous llocs de treball. Es dividiran en dues fases: la primera fase, dotada de 12 milions d’euros, , i la segona, de 8 milions, que, a més de la revitalització econòmica, també tindrà en compte aspectes de sostenibilitat i eficiència.
El termini de presentaició de les sol·licituds s’ha ampliat del 30 de juliol al 9 de setembre. Cal fer-la mitjançant el web de ReActivem Barcelona.
Quin tipus de millores poden optar als ajuts?
- Millores generals de les instal·lacions.
- Adaptació al context de la covid-19: que inclou la instal·lació de mampares protectores, catifes desinfectants, modificació de sistemes de ventilació o purificadors d’aire, entre d’altres.
- Millores de digitalització: nou material informàtic i de serveis de comunicació digital i enfortiment de la seguretat informàtica.
- Millores d’accessibilitat: eliminació de barreres arquitectòniques per afavorir l’accés a tots els punts de l’establiment a les persones amb discapacitat visual o de mobilitat.
- Millores en l’eficiència energètica i sostenibilitat: sistemes d’aïllament tèrmic o per a la recollida, separació i gestió dels residus domèstics.
Les subvencions es concediran per ordre d’arribada de les sol·licituds fins a esgotar el pressupost. Una mateixa persona física o jurídica pot demanar ajuts per a un màxim de tres establiments.
La quantitat adjudicada, que anirà dels 1.000 als 4.900 euros, dependrà de la superfície de l’activitat econòmica, la despesa d’inversió i, en els casos dels allotjaments turístics, del nombre d’habitacions i el tipus d’establiment.
D’aquí a unes setmanes s’obrirà la segona fase d’aquesta línia d’ajuts, dotada amb 8 milions d’euros, adreçada a projectes d’obres i grans inversions realitzades en establiments empresarials, comercials, de serveis, restauració, oci nocturn i allotjaments turístics de la ciutat de Barcelona. Es cobrirà fins al 50% del cost de les actuacions amb un límit de 100.000 euros.
Barcelona no s’atura
El fons ReActivem Barcelona forma part de l’acord pressupostari amb el grup d’ERC per a l’any 2021 i s’integra en l’estratègia de recuperació del Centre de Coordinació de la Resposta Econòmica, que disposa d’un pressupost extraordinari de 87 milions d’euros, més del triple de la partida habilitada el 2020.